New York del 3 – Brooklyn Bridge, ramen i East Village och framgrävda vintagefynd

brooklyn bridge
 
brooklyn bridge
Jag åt middag med Julia och Karin på Matateljén ikväll och när jag kom hem insåg jag att jag har massor av bilder kvar från vår New York-resa att visa. Som dessa, från vår måndag när vi gick över Brooklyn Bridge.
 
brooklyn bridge
 
broo5klyn bridge
Vädret var soligt men blåsigt och vi var fnissiga efter att Julia tvingats dra en nödlögn om att hon var gravid för att hon skulle få låna toaletten på ett café. Det funkade och vi såg till att försvinna illa kvickt därifrån innan vi skulle bli avslöjade…
 
brooklyn bridge
 
brooklyn bridge
Hej från en som matchar kjolen med baskern!
 
brooklyn bridge
Och hej från lilla frihetsgudinnan där nere!
 
statue
 
hay kitchen
Väl över på andra sidan bron gick vi upp mot Soho för shopping på Muji, Uniqlo och lite andra ställen. Inne på MoMAs designshop hittade vi HAYs nya kökskollektion. Så mycket fint att titta på!
 
new york
Efter att ha avverkat en rad olika butiker och stillat vår hunger med en nödcroissant, satte vi sikte på ett lunchställe vi stjärnmarkerat sedan tidigare. (Lånade denna mycket New York-iga bild från Karins instagram, tackar.)
 
ramen
 
ramen
Efter lite promenerande hamnade vi här: på Momofuko Noodle Bar. De ska ha New Yorks bästa ramen och visst var den bra, men knappast den bästa vill jag tro? Måste testa fler ställen när jag besöker New York nästa gång för att jämföra…
 
new york
Sedan sjönk solen plötsligt och Anna som jobbat hela dagen började bli färdig på kontoret. Så vi letade oss hem till Greenpoint igen.
 
brooklyn junk
 
brooklyn junk
 
brooklyn junk
Men på väg mot lägenheten råkade vi svänga lite tidigt och hamna på fel gata och tur var väl det! För mitt framför oss låg plötsligt Brooklyn Junk. En superstor lokal till bredden fylld med prylar. Det var som en dröm att få gå loss här och vrida och vända på allt i jakt efter de bästa fynden. Det finns ju något oerhört romantiserande med att lite nonchalant kunna säga ”äsch, jag hittade den på en skräpig loppis i Brooklyn” om någon någonsin skulle göra ett hemma hos-reportage hos en, haha. Jag köpte i alla fall tre kaffekoppar i rosa glas som jag är mycket nöjd med och sedan letade vi oss hemåt på riktigt och lagade vår favoriträtt allt som är gott. Slut på New York-måndag.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *