Era bästa Barcelona-tips

barcelona

 
Tidigare har ni ju hjälpt mig med superbra tips till både Amsterdam och Paris och nu tänkte jag efterlysa era bästa guldkorn i Barcelona. Första och enda gången jag varit där var år 2009 när jag var 18 år. Då åkte jag med några Norrköpingskompisar och vi tog oss runt i staden på en mycket minimal vi pluggar på gymnasiet och får studiebidrag-budget. Vårt hostel var ganska ruffigt och vi levde mest på baguette med philadelphiaost, men vi hade kul och checkade av en hel del sevärdheter (som ni kan se på de ganska lågupplösta bilderna ovan).
 
Nu åker jag dit under lite andra förutsättningar. Jag och tre kompisar ska gå på festivalen Primavera Sound som håller på i tre dagar. Det lär självklart bli mycket musik och festivalhäng, men i och med att de flesta spelningarna börjar framåt 18 och senare så har vi ganska mycket tid på dagarna. Därför vill jag ha era bästa tips på bra frukost- och lunchställen, mysiga butiker, roliga sevärdheter och sådant man bara inte får missa. Vi kommer bo i området El Born, nära gotiska kvarteren och Ciutadella-parken, men tar oss gärna runt om i stan. Lovar stor tacksamhet och bloggrapportering med högupplösta bilder i utbyte. Tack!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

 1. Bunkers – El carmel är en så himla nice utkiksplats där alla *koola kids* hänger, egentligen bäst vid solnedgång för picknick med cava men funkar också en härlig eftermiddag! Inga restos eller något, bara ett fint ställe att se, så köp med härliga grejer och häng där. Man kan gå (en bit) från t-banan Alfonso X.
  Frukost + lunch rekommenderar jag att skippa instaklassikerna (Brunch and cake samt flax and kale) pga. så himla onödigt dyra och ej så bra. Det finns massa andra i Born och Raval som en inte måste köa till!
  För lunch finns det ett ställe som verkligen inte ser särskilt härligt ut, mest nice att ta med därifrån, men de har livets falafel! Man får toppa själv i oändliga mängder! Det heter typ Maoz och ligger på carrer de ferran som är en tvärgata till ramblas, supernice när en är bakis.
  I Gracia (finns direkttunnelbana från Born, gå av vid typ Joanic) finns ett torg som heter Placa del Sol (trist med så turistigt namn men låt ej luras) som har jättenice tapasställen, speciellt Sol Soler, deras bravas är livet! Även liksom härlig känsla där på torget. Har ca noll shoppingtips pga. var pank när jag bodde där men det finns många fina butiker i Gracia så nice att traska runt där ett tag.

 2. Ät frukost pa Flax & Kale! Inte varit där själv men varge gang nagon av mina vänner (eller nagon i mitt Instagram flöde för den delen) är i Barcelona sa lägger de upp drömmiga bilder pa avocadomackor, smoothiebowls mm!

 3. Åh, Barcelona <3 Var der i januar, så her er noen favoritter jeg hadde etter turen:

  – Nømad Coffee for kaffe – den beste kaffen jeg har smakt noen gang, kanskje. Finnes tre filialer.

  – Satan’s coffee er også bra, men hadde ikke like god kaffe som Nømad. Men kult sted!

  – Tantarantana for tapas. Mmm!

  – Flax & Kale har god mat, men det er litt oppskrytt som noen over sier her og veldig fullt.

  – Parc de Montjuïc er stort og vakkert og byr på utsikt både utover havet og inn mot byen.

  – Koku Kitchen Buns eller Koku Kitchen Ramen. Finnes altså to steder med enten buns eller ramen. Digg!

  – Cosmo Cafe and Art Gallery. God og billig frokost.

  Sjekk også ut denne guiden. Rakk ikke prøve alt, men masse gode tips her: http://whatshouldieatforbreakfasttoday.com/post/73887887883/barcelona-foodie-guide

 4. Du kan äta tapas på Bar Bodega Flassaders som ligger bredvid Picasso museet och beställ calamari för den var himla god.
  Promenera på La Rambla och sväng in på La Boqueria, som är en svinstor saluhall med massa mat.
  Äta churros med choklad för det är ju en spansk klassiker.
  Promenera längs med kusten och hamnarna och titta på Columbus-statyn eller slappa på stranden och besök någon strandbar.

 5. Fanns svingoda juicer i La Boqueria senast jag var där (vilket var ett antal år sen så det kan ju ha ändrats en del), men det är ändå en sevärdhet i sig. Annars kan man ju åka upp på Tibidabo. Plus se alla Gaudi-byggnader såklart.

 6. Åh, underbart med Barcelona!

  Jag var där över påsken och råkade springa in Moritz bryggeri (Ronda de Sant Antoni, 39 – 41, 08011 Barcelona). Man blir serverad dagsfärsk öl direkt från deras tunnor och det finns alldeles för mycket god mat att välja mellan. Förutom riktigt cool miljö är den största bonusen deras butik som ligger i anslutning till bryggeriet. Där säljer de både sin egen merch men även en massa roliga designgrejer och riktigt snygga print. Tips tips! Hoppas du får det riktigt härligt!

 7. Fasen vad kul med Barcelona! Var där förra hösten och hittade några guldkorn som jag absolut tycker du måste kolla in.

  El Nacional – Ligger i närheten av Casa Batlló som är knäppt och fint hus som Gaudí gjort (också värt att kolla på tycker jag) Ligger lite dolt in i en gränd, men så himla fint ställe. Flera olika resturanger och fint häng för mat eller öl/vin. Upptäckte detta av en slump mot slutet av min resa men hade lätt velat gå dit flera gånger för att bara hänga. (Passeig de Gràcia, 24 Bis)

  Cantina Machito – Mysigt och gott ställe med Mexikansk mat. Ligger i ett svinmysigt område dessutom, Vila de Gracia. (Calle Torrijos, 47, 08012 Barcelona)

  MNAC – Muséum som ligger sjukt fint med en maffig fontän framför. Och fin byggnad och konst. Jag hade en dag helt solo i Barcelona och hamnade då här. Kom in gratis efter kl 15. Grym terass med utsikt över hela Barcelona. har ni tid över kan det vara värt. Men är det pressat schema så är det absolut inte ett måste.

  Promenera runt i Barri Gotic, bra att ni bor nära! Jag hann det knappt och känner att jag missade en så himla stor del av Barcelona. Superfint område!

  Kanske superturistigt, men väldigt värt ändå skulle jag säga: La Sagrada Familia. Har du inte varit där tidigare tycker jag absolut du måste dit.

  Hoppas ni får en kul festival!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *