Sen sist

 ”Vad har hänt sen sist i Julia Erikssons liv?” undrar kanske ni. Eller så gör ni inte det, men nu får ni veta ändå.
 på soffan
 
Jag har börjat måla om mitt sovrum vilket innebär att jag numer sover på soffan i vardagsrummet. Det känns lite som att jag gjort något dåligt och blivit utschasad, fast av mig själv då. Dock är det rätt mysigt att sova där – än så länge i alla fall. Jag har i och för sig bara hunnit grundmåla ett lager och har både spackling, slipning och två omgångar färg kvar så vi får se hur många soffnätter det blir till slut.
 
dimma
 
Jag har också börjat jobba på mitt nya jobb vilket är väldigt kul men också ganska intensivt. Min hjärna arbetar på högvarv för att komma ihåg alla ansikten, namn och kunder, men jag är säker på att det kommer lossna om någon vecka eller så. Första dagen testade jag att promenera hem för att se hur långt det var och jag klockade in på exakt 30 minuter inklusive stopp för fotografering av dimma vid Skanstullsbron.
 häktet
 
Igår mötte jag upp Karin, Anna och Julia på Häktet efter jobbet och det var så himla mysig och fnissig stämning. Vi pratade om både roliga och fina saker och sådant som känns lite extra och vikten av att då få känna. Karin tog den här bilden och den fångade kvällen så bra tycker jag. Älskar dom här, så är det bara.
 
nachos
 
Både i måndags och igår lagade jag en lattjo-nacho-tallrik när jag kom hem. Mycket mycket gott. Jag sköljde bara av ett paket svarta bönor, kryddade med chipotle, cayennepeppar, paprika, spiskummin & salt och förrostade dessa i ugnen i typ 10 minuter. Sen varvade jag nachochips, svarta bönor och ost i en liten form och ugnsbakade allt på 200 grader i kanske sju minuter. Under tiden rörde jag ihop mangosalsa (mango i bitar, chili, lime, koriander) och tomatröra (tärnad tomat & finhackad lök). När tallriken var klar i ugnen toppade jag med mina två röror, lite avokado och massor koriander. Turkisk yoghurt och lime vid sidan av – tada!
 
Nu vet ni vad jag har gjort sen sist. Vad har ni hittat på?

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. men alltså jag vill ju bo i din soffa och bara bli matad av all god mat du lagar. Hör själv hur creepy det låter men allt du gör ser så gott ut!
    Sen sist har jag hunnit operera ut skrot ur benet, blivit arg på försäkringsbolag, fått sommarjobb, börjat designa en app och ätit en magisk lasagne. 🙂

  2. Åh, nachotipset – guld!

    Den senaste tiden har jag mest bara varit. Målat akvarell om kvällarna, försökt kämpa mot min utmattning under dagarna, köpt snittblommor och placerat ut lite här och där i väntan på våren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *