Morgon vs kväll

Jag hittade en morgon– och en kvällslista hos Sandra och slog ihop det till den ultimata morgon vs kvälls-listan. Välkommen att gräva ner er i mina rutiner!
 
soffa
 

Morgon

 
När går du upp?
På vardagarna kliver jag upp någon gång mellan 07.30 och 07.45. På helgerna sover jag så länge jag får och vill, älskar att ligga kvar och dra mig, gå upp och äta frukost och kanske gå och lägga mig lite igen.
 
Vad är det första du gör varje morgon?
Kollar min sömnkurva i SleepCycle (en app som mäter hur man sover). Sedan scrollar jag Instagram, Twitter, mail osv. Jag har svårt att bara resa mig rätt upp när klockan ringer utan måste få vakna till lite stegvis.
 
Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Kanske en halvtimme lite drygt. Det beror på hur länge jag fastnar i duschen, om jag gör något mer avancerat med håret osv.
 
frukost
 
Är frukost viktigt?
På helgen: ja! På vardagar: nja. Jag äter i så fall något på jobbet när jag kommer dit. Men kaffe är heligt i alla fall.
 
Vad äter du till frukost?
Knäckebröd med vällagrad ost och kaffe är min vanligaste jobbfrukost. På helgerna gillar jag att maxa med typ pocherat ägg, pannkakor eller toast.
 
Är du morgontrött?
Eh ja. Är trött, långsam, småsur och associal om morgnarna. Det är inte min primetime på något vis. Förstår inte folk som går upp och tränar (?!) klockan 06, det ligger väldigt långt ifrån mina rutiner.
 
Vad har du för alarm?
Använder SleepCycles inbyggda som väcker mig med en mjuk signal någon gång mellan 07.10 och 07.30. Den ”känner av” när man har som lättast att vakna och går igång då. Sedan har jag två reservalarm också med någon standard-signal.
 
sovrum
 
Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar upp med sol utanför fönstret och en varm sommardag framför mig. Är utvilad och laddad för en ny dag, hör kaffebryggaren puttra svagt i köket. Sen äter jag en lång frukost på balkongen eller utomhus på en terass i sällskap av vänner.
 
Vad är det bästa med morgonen?
Att man överlevde natten? Haha, men näe. Jag är verkligen ingen morgonmänniska, så tycker allt blir bättre och bättre under dagen liksom.
 
Hur går du helst klädd på morgonen?
I pyjamas och tofflor. Eller morgonrock.
 
meze
 

Kväll

 
När går du och lägger dig på kvällen?
Mellan 00 och 02 på vardagar. Och oftast mellan 02 och 05 på helgen, mvh klubbkid_90.
 
Vad är det sista du gör på kvällarna?
Scrollar Instagram eller spelar Two Dots.
 
Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll?
Kanske en kvart för att tvätta av smink, borsta tänderna, smörja ansiktet och sånt. Men sen händer det ju ibland att man fastnar och står och närstuderar sina ögonbryn med pincett i typ en halvtimme…
 
Är kvällsfika viktigt?
Nej, det är inte min grej. Jag äter hellre middag lite senare, runt åtta, halv nio och är jag sugen på något senare tar jag typ några oliver eller ett par kex.
 
ta mig hem
 
Är du kvällstrött?
Verkligen inte! Kvällen är min höjdpunkt, jag älskar att vara uppe sent och det är då jag drar igång alla mina kreativa projekt, skriver merparten av mina blogginlägg och håller igång. Ibland får jag en dipp runt 19 men när den är över kan jag vara uppe typ hur länge som helst. Varje kväll är en kamp för att komma i säng i hyfsad tid och som ni ser ovan så lyckas jag rätt sällan. Ibland tänker jag att jag lever i fel tidszon och ligger liksom tre timmar efter i förhållande till hur man borde leva i samhället.
 
Vad har du för kvällsrutin?
Fixar med nånting (typ städar, bloggar, redigerar bilder) tills jag inser att klockan är alldeles för mycket (ofta kvart i ett typ). Då tvättar jag av sminket, borstar tänderna, släcker alla lampor och kryper ned i sängen. Måste också se till att sovrummet är relativt städat, att garderobsdörrarna är stängda och att ytterdörren är låst.
 
stockholm
 
Hur ser en perfekt kvällsstund ut?
Har ätit en god middag och tagit hand om disken direkt (haha, händer aldrig, men okej). Är sedan i det perfekta kreativa flowet och sitter och pysslar med något till en bra spellista. Går och lägger mig vid tolv och ligger och läser en stund innan jag känner mig riktigt trött och somnar sen på fem sekunder.
 
Hur går du klädd på kvällen?
I samma kläder som jag haft under dagen. Ibland har jag kanske dragit på mig en stor hoodie också, men i övrigt är jag ingen mjukistyp.
 
Vad är det bästa med kvällen?
Att det är tiden för kreativitet, goda middagar och fest. Det är också den bästa tidpunkten för att lyssna på musik och göra fint hemma. Älskar kvällen!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Förlåt för en svamlig kommentar, men min kille gjorde ganska nyligen slut med mig efter ett långt förhållande och allt känns så otroligt mörkt och tråkigt. Det absolut värsta är dock ensamheten, jag klarar inte av en sekund i mitt egna sällskap. Du verkar så himla trygg i dig själv och verkar (utifrån bloggen) vara duktig på att hitta på saker själv och trivas med det. Snälla fina du, har du några bra tips på hur man börjar gilla sitt eget sällskap?

  2. Vilken mysig lista! 🙂 Själv uppskattar jag verkligen att stiga upp tidigt på morgonen och gärna gå ut på en långpromenad innan dagen sätter igång, men det funkar såklart mest på vår/sommar/tidig höst. Vintern, not so much. Men förstår vad du menar med att kvällen är tid för kreativitet. Kommer man in i ett flow där efter mörkrets inbrott är det nästan omöjligt att komma i säng i vettig tid.

  3. alltså AMEN. relaterar till typ allt! särskilt det där om att leva i fel tidszon. diskuterade det med min kille när vi var i usa senast, att där känns det liksom RÄTT. skulle jag bo där skulle jag vara morgonpigg, tänker jag. fast sen fattar jag ju såklart att man ställer om sig och tillslut kommer in i andra rutiner där också, förskjuter dygnet. men ändå. skönt dock med din dygnsrytm att du inte börjar jobba så tidigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *