Musikåret 2016

Det här med årssummeringar kan ju vara mer eller mindre spännande, men en sak som jag gillar att sammanfatta är vad jag lyssnat på under året. Tidigare har Spotify haft en site där man kan få statistik på sitt lyssnande in i minsta detalj, men i år fick man ett mail och en spellista istället. Inte lika kul men ändå lite intressant att titta närmare på, så låt oss göra det!
 
statistik
 
Min bästa musiklyssnardag är tydligen söndagar. Det måste ju bero på maximalt med ledig tid och att jag ofta är hemma då, jag lyssnar nämligen nästan alltid på något när jag hänger i min lägenhet. Totalt har jag också lyssnat i 87923 minuter vilket är 61 dygn (!) i sträck. Jag har dessutom hunnit med över 3000 olika artister och mer än 4000 låtar. Här kan man ju verkligen se att jag är en person som snarare lyssnar på enstaka bra låtar än plöjer en viss artists hela diskografi…
 
statistik
 
Bland artisterna jag lyssnat mycket på ligger jag i toppen hos både Bon Iver, Håkan Hellström och Veronica Maggio. Mer förvånande är kanske Bob Dylan och The Rolling Stones som jag nog inte skulle positionera mig som något superfan av. Alltså, jag gillar ju deras musik men att jag skulle höra till den hundradel som lyssnat mest känns nästan fel mot deras riktigt dedikerade fans. Mina bästa genrer inkluderar som alltid orden indie eller pop, inte så överraskande.
 
Vilka låtar har jag lyssnat på under 2016 då? För att svara på det har jag satt samman en spellista till er med 40 favoritlåtar från året som gått. Låtarna i listan är inte rangordnade utan ligger bara i en följd som är behaglig att lyssna på. För att göra det lite mer koncist satte jag som regel att låtarna måste släppts under 2016 (antingen som singlar eller på ett album/EP) och att jag bara fick ta en låt av varje artist. Och som sista disclaimer: hade Beyoncés album Lemonade funnits på Spotify hade det självklart funnits med en låt av henne i listan… Nåväl, här kan ni lyssna och följa listan som sammanfattar mitt 2016.
 
[spotify id=”spotify%3Auser%3Asolig%3Aplaylist%3A6qzOaJRn9zH1R62gX5miCl” width=”300″ height=”380″ /]

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. whaaat jag har inte fått något sådant mail! var får jag reda på detta med hur mycket jag lyssnat, vilka dagar, osv om inte via mailet?

  2. Amen, jag har inte fått nåt sånt mail!
    Tycker också det är lite kul att kolla spotifysammanfattningen. Men brukar oftast bara stöta på den via bloggar.. Så det trodde jag ju att jag gjorde nu. Bummer. 😛

  3. Åh har verkligen sett fram emot att få veta min statistik för spotify, tycker det är så kul att få läsa om! Men har googlat runt lite nu och det verkar som att man måste ha tillåtit mailutskick innan den 2:a december för att få mailet, och de kommer inte skicka ut det igen. Så tråkigt! Men kul att få se din i alla fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *