Min höststil

Varje år vid denna tidpunkt drabbas jag av en regelrätt stilkris, så även i år. Jag står bara helt tom framför garderoben på morgonen och stirrar rakt fram och tänker jag har in-gen-ting att ha på mig. Vilket självklart inte är sant, men känslan är där likväl. Därför bestämde jag mig för att vända mig till min säkra inspirationskälla, Pinterest, och samla ihop lite material som kan guida mig – både till nya kombinationer i min befintliga garderob och till smarta klädinköp. Resultatet blev två kollage med ett antal trender att anamma och några plagg som jag gärna vill hitta. Alla bilder med länkar finns här.
 
autumn
1. Sammet – kanske det bästa materialet när man vill känna sig mysklädd men se fin ut samtidigt. Förra året köpte jag en svart sammetsjumpsuit som jag älskar och nu vill jag gärna ha fler plagg. En kostym är ju sjukt snyggt, men en klänning kanske är lättare att få tag på.
 
2. Glitter – för vem vill inte se ut som en discokula? Jag tycker det är superfint att matcha en jätteglittrig tröja med lite slitna jeans eller hängselbyxor för bästa party möter vardag-kontrast.
 
3. Skärp – ett snyggt skärp i midjan är ju kanske världens enklaste stylingknep. Gucci-skärpet är på drömlistan och så länge nöjer jag mig med min samling hemma.
 
4. Helsvart – det kan ju vara extremt tråkigt men också väldigt fint. Bäst tycker jag det blir när man blandar olika material som på bilden med tunna strumpbyxor, lackskor, jeanskjol och en puffig bomberjacka. Jag är också på jakt efter ett par svarta jeans som är lite utsvängda i benen och croppade längst ner, tänker att det är ett bra komplement till de klassiska stuprören.
 
autumn
 
5. Pälsjacka – eller egentligen kanske bara den galna jackan. Ytterplagg tenderar ju att bli säkra kort men har man redan en bra svart kappa i garderoben kan man ju unna sig något roligare. Förra året köpte jag en mörkblå fuskpäls och en rosa kappa som båda användes flitigt. Nu vill jag ha något mer fluffigt i en rolig färg!
 
6. Liten scarf – den här började jag leta efter redan förra året men utan att lyckas. Alla scarves är ju så stora och jag vill ha den där lilla, nätta som bara knyts ett eller max två var runt halsen. Jakten får fortsätta i år helt enkelt!
 
7. Stora örhängen – more is more får bli min regel när det kommer till örhängen. Jag vill ha stora ringar och långa dinglande, glittriga saker. Mycket helt enkelt!
 
8. Fluffiga skor – vårt kontor blir alltid lite kyligt på hösten så då vore ju ett par fluffiga tofflor perfekt att glida omkring i. Gucci-slippers kommer jag aldrig ha råd med men något annat alternativ som leverar marsvinslooken borde jag ju kunna få tag på.
 
9. Helmatchat – att se likadan ut från topp till tå är ju kul. Antingen i ett set med byxor och tröja i samma mönster, eller i denim + denim eller bara i en jumpsuit. Minimalt med betänketid men maximalt med möjligheter om man vill mixa och matcha varje del för sig sen.
 
Det var mina nio spår som jag vill snöa in på lite mer i höst. Vi får väl se hur det går, men jag känner mig redan mer inspirerad än tidigare. Dessutom är det inte så många saker som min garderob behöver kompletteras med utan snarare ett par enstaka plagg, vilket känns skönt. Satsar ni på någon särskild stil i höst?

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Tycker detta ät superkul att se!
    Själv gillar jag ren, blå denim, randiga tröjor och avslappnade stilar i allmänhet. Klassiskt, lite löst och stilrent på samma gång typ! Får man drömma tänker jag att en klassisk trenchcoat från Burberry är ett starkt kort jag skulle vilja ha, men att det har man aldrig råd med någonsin. Kanske en rejäl halsduk också faktiskt!

  2. Tycker det finns så många fina trender i höst. Fast den där rosa sammet-kostymen är ju ändå den finaste av allt! *emoji med hjärtögon*

  3. Åh, gillar detta så mycket! Samma känsla som du beskriver hamnar i mitt bröst vid ungefär den här tidpunkten på året också. Jag har dock snöat in ordentligt på någon variant av kostym-grejen. Raka finbyxor, gubbskor och stickade stora tröjor som byter av. Åh.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *