Monday motivation 28

it ain't over 'til its over
 
Nämen hej! En gammal prickbloggs-klassiker är tillbaka, nämligen Monday Motivation. Jag började ju med det någon gång förra året och publicerade sedan ett inlägg varje måndag med någon form av inspirerande citat (obs ej carpe diem) tillsammans med en kort reflektion. Vad jag vill minnas blev det ganska uppskattat så nu tänkte jag sparka igång traditionen igen. Dessutom känns det som att det passar extra bra så här i hösttermin- och nystarttider.
 
Eller hösttermin, jag vet inte, ordet tar lite emot att säga. För mig är det nämligen inte höst på ett bra tag. Trots att den där sommarvärmen tycks ha lämnat oss och semestern börjar lida mot sitt slut för de flesta så är jag inte riktigt överens med hela vurmandet för hösten som pågår nu. För mig är augusti en sommarmånad och det tycker jag den ska få vara. Därför vill jag att vi lugnar oss lite med nystarter och höstprojekt och självförverkliganden. Vi har nämligen jättemycket tid till sånt i både september och oktober. It ain’t over ’til it’s over som Lenny Kravitz säger. Eller sommaren är inte slut förrän augusti är slut som jag säger.
 
Därför tänkte jag maxa de sista veckorna av augusti och fylla dem med sensommarsaker. Här kommer en liten lista på sådant jag vill hinna med:
· Gå på Popaganda
· Äta kräftor
· Ta ett sista kvällsdopp
· Äta nyskördade tomater från min balkong
· Planera höstens Tokyoresa
· Laga en riktigt god kantarellmacka
· Åka på skördemarknad

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. sommaren är absolut inte slut än, inte i min bok iallafall. Dessutom bjuder Karlstad fortfarande på sommarvärme och strålande sol. Så jag håller med dig, augusti är en sommarmånad 🙂 Sen kommer sensommaren i september!

  2. Jag längtar jättemycket till hösten, men! Malmö har äntligen bjudit på sommarväder idag igen, så nu kan jag gå med på sensommar ett par veckor till. Men det där med rutiner och skolstart och sånt är det jag längtar till riktigt rejält nu!

  3. Åh, ja! Jag älskar dina Monday motivation och är verkligen glad att de är tillbaka <3 Jag tycker hösten är helt okej, men jag håller samtidigt med dig om att augusti är en sommarmånad!

  4. Jaa, hurra!! Detta var måndagens höjdpunkt för mig förra hösten. Började med en egen utmaning sen i våras, att internetdetoxa varje måndag. Lämnar mobil hemma och bestämmer tid och mötesplats med personer jag träffar. Extremt befriande och nyttigt för mobilberoendet. Och sen är det ju härligt att komma hem och läsa dina monday motivations. Bra start på veckan! Kram Sara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *