Sunday Snapshots

Nu får ni hänga med på en söndag i Julias liv. Jag börjar ofta ibland mina dagar med någon slags ett foto i timmen-vision men sen blir det ju så extremt tråkiga bilder när jag gör vissa vardagssaker, typ dammsuger, åker tunnelbana, scrollar instaflödet… så det resulterar alltid att det bara blir ett gäng bilder och de där klockslagen är bortglömda. Nåväl, följ med på min söndag ändå!
 
regnjackaDagen började faktiskt ganska ovanligt – jag vaknade nämligen av mig själv strax efter åtta. Det händer typ aldrig, för är det någon som älskar sovmorgon så är det jag! Eftersom jag hade tvättid bokad vid tio låg jag vaken en stund i sängen och drog mig innan jag klev upp vid nio. Då gick jag till Ica Globen för att handla Vanish till en srirachasås-fläck jag ville få bort (anteckna noga), samt ingredienser till en extra god helgbrunch. Utanför fönstret regnade det och mina klädambitioner var inte så höga så jag drog på ett par tights, en klänning, varm tröja och min röda regnjacka.
 
tvättaEfter en kylig promenad i ett väder som kändes mer lämpligt för november än maj, så kilade jag ned i tvättstugan och började fylla maskinerna. Söndagar är helt klart min bästa tvättdag och det bästa som finns är ju när man får krypa ned i en renbäddad säng sen på kvällen. (Förresten, ser inte alla tvättstugor typ exakt likadana ut? Har bott på fem olika ställen och de är typ identiska.)
 
tränaMellan två springa ned i tvättstugan och lägga i ny tvätt-timmar passade jag på att köra ett träningspass. Man är ju sällan lika motiverad hemma som på gymmet, men idag gick det faktiskt rätt bra. Och ja, jag tvivlar på att jag någonsin kommer börja älska träning helhjärtat men jag köper känslan av att det är skönt efteråt och att min kropp mår bättre när den får stärka upp sina muskler.
 
pocherat äggEfter det smakade min lilla brunch extra gott. Idag blev det vinnarmackan – summer edition. Surdegsfrallor i botten, sedan romansallad, majonnäs, rädisor, persilja och ett pocherat ägg på toppen. Kaffe till det, tack så mycket!
 
regnNär tvätten var klar dammsugade jag hela lägenheten (så himla hurtig söndag, lovar att jag inte är så här jämt). Sedan for jag in till stan med två uppdrag: leta klänning till sommarens bröllop och köpa växter till balkongen. Båda misslyckades dock. Jag provade säkert tolv olika klänningar men ingen kändes helt rätt i färg, form eller kvalitet. Och till blomsteraffären hade jag kollat fel på öppettiderna för de hade visst redan stängt när jag kom dit, nåväl.
 
häggIstället åkte jag hem och lade mig på soffan med den här häggkvisten som utsikt. Sedan tog jag en mycket behaglig tupplur på en timme som kompensation för den tidiga uppstigningen. Och efter lite middagsfixande, bloggläsande och hemmapysslande så var visst söndagen slut. Hej!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *