Girl Gang

 
Så fort vi möts upp i Skanstull är det som om något lättar. Fasader skalas av när vi kramar om varandra och säger hej, hur mår du? I takt med att varukorgen fylls så tar vårt samtal fart, det blir till ett stegrande crescendo som bara kommer att fortsätta öka kvällen igenom. För så gör vi när vi ses. Vi pratar. Mycket och om allt.
 
Någon timme senare har vi klämt ihop oss runt mitt middagsbord som kvällen till ära står i vardagsrummet. Jag håller spontantal, bara för att jag är så glad för alla som sitter där. Och sen äter vi och skrattar och pratar och skrattar ännu mer. Att få vara i detta sällskap gör mig trygg, energisk och lycklig. Det är en ynnest.
 
Ibland ser jag oss utifrån och blir nästan full i skratt. Hade det gjorts en ny variant av svt-serien Boys men med namnet Girls (utan att för den delen bli amerikanska Girls) så hade den handlat om oss. För vill du veta något om hur livet i Stockholm är som tjugo-nånting och tjej, då har du kommit rätt.
 
Alla ämnen passerar. Löneförhandlingar, armhår, klubbar, framtid och relationer. Men mest pratar vi nog om oss själva. Och i detta sammanhang är det helt tillåtet. Inga anpassningar, inga regler. Bara åtta personer som talar rakt ut om vad de vill. Som fyller min lägenhet med kloka ord och tankar. En soffa med ett gäng genier.
 
Någon springer maraton, en annan håller föreläsningar i genus och reklam. Någon gör performance art, en fjärde hjälper människor. Och senare på kvällen, när klockan närmar sig midnatt och jag står i köket med diskberget från middagen, så känner jag bara en enorm tacksamhet. Över att få ha dessa personer i min närhet, att vara en del av deras gäng.
 
För jag tror att det är i dessa sammanhang som självförtroende och förändringsvilja gror. Det är sådana som de som får mig att kämpa, ändra, orka, vilja och på något vis landa rätt i livet. Och jag är säker på att vi i framtiden kommer ta över världen, om så bara för en dag. Se upp, här kommer jag och mitt gäng!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Vad fint! Att ha det stödet, att ha den relationen till människor. Att liksom ha hittat hem. Jag visste inte att det fanns girl gang här i Stockholm också, kände bara till Örebros!

    1. Nu blir jag nyfiken på det i Örebro, berätta gärna mer! Jag hittar inget direkt när jag googlar. Mitt girl gang jag syftar på här är bara (eller inte så bara) ett gäng tjejer jag gillar att hänga med och som är bra vänner till mig.

  2. Nej, det är ju inte så bara- det är guld värt! Örebro Girl Gang är en kvinnoseparatistisk grupp där man kan prata om allt möjligt, men den är ganska dold så det är nog därför man inte hittar något när man söker på det. De hade en träff nyligen men eftersom jag inte bor i Örebro hade jag just då inte möjlighet att gå på den.

  3. Jag kan inte annat än hålla med dig! Ens kvinnliga vänner är som en familj, en nära vän och en partner i ett och samma. Och så jävla viktiga!

  4. Åh så mysigt. Jag har alltid önskat mig ett tjejgäng. Det kanske blir så någon gång. Jag hoppas det. Det skulle kännas fint.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *