2-5 maj

2-5 maj

Måndag

Jobbade till midnatt. ”Bra start på veckan”. ”Skönt att känna att man lever” osv osv. Nej, sånt är bara lögner, jag hade hellre varit hemma och lagat någon vegetarisk biff. Hann i alla fall klämma in ett träningspass där på kvällen innan jag vände tillbaka till kontoret. En sådan intetsägande dag i mitt annars så oerhört fascinerande liv.
 

Tisdag

Vaknade upp efter för lite sömn och på dåligt humör. Nästintill vansinnig. En känsla som satt i hela förmiddagen. Sen frågade du om jag ville äta lunch på Riche och jag sa ja. Vi åt köttbullar och drack cava, det var ju ändå din födelsedag. Satt på uteserveringen och hälsade på folk till höger och vänster. Vaktparaden red förbi med trumpeter och hästar. På eftermiddagen gick jag på ett företagsevent. Fri rosé, tack så mycket. Den okända mannen intill skålade med mig sju gånger inom loppet av tjugo minuter. Jag fick hans visitkort sen, han fick inte mitt. Veronica Maggio spelade några låtar för den halventusiastiska företagspubliken och jag tyckte nästan lite synd om henne. Gjorde mitt bästa för att visa äkta uppskattning.
 

Onsdag

Solsken när jag vaknade och jag bestämde mig för att det var årets första dag med bara ben. Matchade med prickiga strumpor och nya sneakers. Jag måste verkligen köpa en större skohylla nu. Jobbade stressat hela dagen. Långhelg i all ära men när det resulterar i att man måste få in fem arbetsdagar på tre så känns det sådär. Dessutom D’s dödsdag, inget direkt påtagligt men ändå hela tiden närvarande. Som ett doftljus som står i ett hörn och luktar lite för sött och lite för tungt men som ingen släcker. Basal liknelse, men ändå. Födelsedagsmiddag på kvällen. Jag åt ohämmade mängder snittar och skrattade. Åkte hem halv elva och packade en väska.
 

Torsdag

Började dagen med kapselkaffe och bake-off-croissanter. Som en halvfabricerad fransos. Sedan tunnelbanan mot Karlaplan, väskan fylld med vin, böcker och kläder. Vi möttes upp och packade in oss i Range Rovern. Hund, mat, vänner – alla med och sedan ut mot landet. I samma stund som jag klev i båten kände jag lugnet. Öppet hav och en hel helg framför mig. Vad mer kan jag begära? Vi fick några lata timmar i solen, yatzy på terassen och sedan grillning på kvällen. Vin, film och godis i soffan innan vi somnade som barn strax efter midnatt. Tack livet.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Vilken fin sammanfattning! Vissa veckor klumpar allt jobbigt ihop sig och då får en bara se till att klappa sig på axeln enbart för att en tagit sig igenom det hela. Detta verkar varit en sådan vecka för dig. Bra jobbat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *