Vårsallad

vårsallad
Mat hörrni! Vad gott det är när man inte ätit på typ 60 timmar. Och vad roligt det kan vara att laga om man inte gjort det på ett tag. Så kände jag i alla fall när jag äntligen var frisk nog att kliva in i köket igen. Min comeback fick bli något snällt och enkelt av det som jag hade hemma – en sallad alltså.
 
vårsalladHur man lagar sallad är knappast något som kräver avancerade instruktioner, men här kommer ett bra tips! Skiva gurka (minus kärnhus) och selleri i tunna skivor. Pressa över en halv citron, blanda i en liten näve finhackad dill, ringla över lite rapsolja och salta och peppra lätt. Låt stå minst en kvart, men ju längre desto godare, typ.
 
vårsallad
Sedan är det bara att blanda med andra salladsgrejer. I botten på min skål lade jag spenatblad och någon deciliter kokad ”supermix” som är någon slags blandning av typ quinoa, ris och frön som jag hade hemma. Här passar ju vilket sorts gryn eller sädesslag som helst om man vill göra sin sallad matigare. Jag låter de ofta vara lite halvljumna när jag bygger salladen, det blir liksom godare så. Sedan toppade jag med röd paprika, min marinerade gurka och selleri, en näve handskalade räkor och lite färska örter (i detta fall koriander och dill). En klick majonnäs med finhackad chili på toppen och sedan var min mat-comeback klar! Vårigt och fint, eller hur?

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *