Marsuppdrag

frukost
 
Kommer ni ihåg listan jag gjorde med saker jag ska göra för att undvika outhärdlig tristess i februari? Nu är vi ju en bit inne på mars och jag tänkte att vi skulle titta tillbaka och se vad jag checkat av.
 
☁︎ Lära mig göra utbakade flätor – check! Jag plockade fram en guide på YouTube och insåg att det inte var särskilt komplicerat. Dock har jag svårt att få dem att se sådär härligt tjocka och fylliga ut…
☁︎ Se The Danish Girl – yes! Extra kul att jag hann se den innan Alicia Wikander vann sin Oscar, hon förtjänade den verkligen.
☁︎ Läsa minst en bok – två böcker blev det: Flickvännen av Karolina Ramqvist och Ru av Kim Thúy. Båda var ganska lättlästa och gjorde det enkelt att komma tillbaka till läsningen igen. Nu har jag börjat på Sara Stridsbergs Beckomberga.
☁︎ Testa ett nytt träningspass på gymmet – check! Jag har gått på Barre flera gånger, det är en balett-inspirerad träningsklass som man gör vid stänger men till modern musik (och inte så komplicerade övningar). Det är riktigt roligt faktiskt men också rätt svårt.
☁︎ Planera mina outfits kvällen innan under en hel vecka – ja, resultatet visade jag upp här.
☁︎ Spela in och/eller skapa något i rörligt format – nja, eller om man räknar filmerna jag gjort på jobbet så får jag ju godkänt men tanken var väl egentligen att göra något eget projekt. Men jag vet inte, jag tycker film är rätt svårt och också ganska omständligt att titta på när de dyker upp i bloggar.
☁︎ Skriva en längre text eller krönika – några längre blogginlägg har det faktiskt blivit, som detta och detta. Jag ger mig själv ett halvt poäng i alla fall.
☁︎ Sy något – nej, jag har inte ens lagat knappen i min jacka som suttit löst i flera veckor…
☁︎ Testa att gå och lägga mig före 23 en vardagskväll – ja, jag gjorde detta och sov SÅ dåligt. Drömde konstigt, vaknade till flera gånger under natten, var tvungen att kliva upp halv fem för att dricka vatten osv. Sådant gör jag aldrig annars. Jag behöver kanske inte säga att jag inte gick och lade mig så tidigt någon mer gång sen.
☁︎ Komplettera min moodboard-vägg i köket med fler bilder – yes, ska fota av den och visa alldeles strax!
☁︎ Besöka någon restaurang i Stockholm jag ännu inte varit på – ett halvt ja på denna. Vi var och åt middag på Häktet ett gäng och där har jag ju varit tidigare men aldrig ätit innan. God mat men lite lång väntetid, plus för mysig lokal!
☁︎ Göra egen glass i min glassmaskin – nej, har inte orkat köpa hem rätt ingredienser eller tagit tag i detta alls.
☁︎ Gå igenom och rensa garderoben – ehm, pass.
☁︎ Hitta ett större och mer långsiktigt kreativt projekt att jobba på – kanske, eller jag har flera idéer men inget som är igång ännu. Det var svårare än jag trodde.
☁︎ Besöka ett museum – inget museum men ett besök på Kungliga Operan har det blivit, det tycker jag räknas!
 
Typ tio poäng av femton, det får väl ändå ses som godkänt? Målet med listan var ju inte att göra en massa saker bara för att, utan att ha så lite tråkigt som möjligt och det tycker jag faktiskt har funkat. Faktum är att jag blev så peppad av den här listan att jag bestämde mig för att mars skulle få en också. Mest för att det är kul att ha små kortsiktiga mål och uppdrag för sig själv.
 
Uppdrag i mars
☽ Lära mig att pochera ägg
☽ Se Liljevalchs vårutställning
☽ Läsa minst en bok (behåller denna punkt för den känns som en bra grej)
☽ Laga palak paneer
☽ Planera min födelsedag
☽ Köpa mattor till några av rummen här hemma
☽ Lära mig göra snygga stora lockar i håret
☽ Planera vilka växter och möbler jag vill ha på min balkong
☽ Fixa nya, vita vårsneakers
 
Bara att sätta fart nu. Vi hörs!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Så kul med såna här listor! Jag gjorde pocherat ägg för första gången igår och det var superenkelt! Om det kanske får dig att komma till skott tidigare (vet hur det är…) kommer här en liten beskrivning: koka vatten med en skvätt ättika och salt. Gör en ganska stark virvel med en slev och häll i ägget. Slå av värmen på plattan och låt ägget ligga i i ungefär 3-4 min (beroende på hur stort det är) och fiska sedan upp det med en hålslev. Klart!

  2. Tycker det är SÅ inspirerande att läsa om andras lyckade målsättningar. You go! spännande att ta del av dina b-day plans sen 😉

  3. Men åh vad roligt! Är det okej att jag kopierar detta upplägg av dig? Behöver verkligen lite mål här i livet som inte är kopplat till att skriva tentor eller gå till jobbet.. Lite mer fokus på det delar av livet som inte är skola/jobb relaterar liksom. Alltså inte att jag kopierar dina mål (haha hade varit så knäppt) utan idén att ha listan som ett blogginlägg 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *