Mina mål

moln
 
Så, nytt år = nya mål, dags att förverkliga sig själv, bli en fantastisk människa och bla bla bla… Helt ärligt, vad är grejen med att man tror att man ska förvandlas till sitt perfekta jag så fort man träder in i ett nytt år? Det är ju både orimligt och ganska taskigt mot sig själv. Men ja, ett nytt år leder onekligen till lite eftertanke och det i sig är ju sällan fel, fast någon personlig revolution kommer jag knappast räkna med…
 
I alla fall, i min telefon har jag en lista i anteckningar som hängt med sen typ 2012. Där fyller jag då och då på med nya mål, både stora och små saker. För det mesta grupperar jag sakerna efter tidpunkt och försöker sätta någon sorts rimlighet så det ska bli sådant som kan göras inom ett år. Saker som är mer flytande (äga en drinkvagn) och stora (bo utomlands ett tag) får en egen lista längst ned så jag inte behöver titta på den och känna mig dålig som inte klarat av något.
 
Det bästa med att ha haft samma lista sedan 2012 och inte börja en ny varje år är att det ligger punkter som jag klarat av utan att knappt tänka på dem (flytta till Stockholm, köpa en iPad, springa en mil på under en timme, äta mer vegetariskt…). Och ska jag vara ärlig kollar jag sällan aktivt på listan, när punkterna väl står där är det som att de finns i mitt bakhuvud och checkar jag av dem så är det bara bra. Rätt vad det är sitter jag där med listan nästa år och inser att jag gjort en massa grejer. Och det som inte blivit av struntar jag i eller sparar till något annat år.
 
Så tänker jag kring mål. Ganska kravlöst, rimligt och mer något att ha i bakhuvudet än uppmålat framför mig på väggen. Här är några av sakerna som står på min lista nu:
 
Ta ett till hål i örat. Jag vill ha ett andra hål i min högra örsnibb, precis bredvid det enkla som jag har där nu. Har tänkt göra det sen i somras men inte kommit till skott och sen ville jag inte ha läkörhängen i Puerto Rico. Men nu så, snart blir det av.
 
Läsa fler böcker och kanske gå med i en bokklubb. Det här med läsningen är ju ett vanligt mål, men jag märker hur mycket mer inspirerad jag blir att skriva när jag läser längre texter. Bokklubben tänker jag kan vara en bra motivationsfaktor, eller så blir det bara stressigt, vi får se.
 
Fortsätta träna. Inte träna mer, träna hårdare, träna något annat… Bara fortsätta som jag gjorde förra året med en del gruppass och en del egna träningspass. Två eller tre gånger i veckan är bra, noll är okej för ibland får det bli så. Det viktiga är att inte tappa motivationen helt och att känna mig stark i kroppen.
 
Göra en riktigt bra reklamkampanj. Eller flera. Jag försöker såklart alltid att göra mitt jobb på allra bästa sätt, men ibland är det ju direktiv, pengar, kunder, tid och annat som styr och ställer. Så jag har som mål att göra något jag kan känna mig sjukt stolt över och som riktigt känns i magen när man ser/hör/upplever det.
 
Ta ett möte med banken och se över mina sparanden. Ska jag någon gång under detta millenium kunna köpa en lägenhet tänker jag att det kan vara schysst att ha lite koll på mina pengar. Och kanske sitter jag på kassa sparanden utan att veta om det. Det ska styras upp i så fall.
 
Göra något kul på söndagar. Helgen består av två helt lediga dagar och en högt älskad fredagskväll. Att jag då lägger en av de åtråvärda lediga dagarna på att sova alldeles för länge, skrota runt hemma i pyjamas och ha småångest framåt kvällen är ju inte okej. Kanske någon söndag då och då, men inte varje. Därför ska jag blir bra på att hitta på söndagsaktiviteter. Typ besöka museum, äta brunch, gå hurtiga promenader, se biofilmer eller något annat.
 
Utveckla min stil mer. Jag tror jag sakta men säkert börjar förstå vilken sorts kläder jag verkligen gillar och hur jag vill se ut, men det är inte helt enkelt. Därför känner jag att jag nog måste tänka och våga lite mer. Hitta ännu fler sätt att skapa den stilen som jag gillar bäst och minimera antalet dagar då jag går omkring och känner mig ful och tråkig.
 
Skaffa en mentor. Jag vill ha en vuxen-på-riktigt-person att bolla tankar och idéer med. Någon mer erfarenhet och kunskap, gärna inom min bransch, som kan komma med kloka och utomstående tips. En person som inte känner mig alltför väl innan utan kan komma med nya infallsvinklar. Jag tror det är supernyttigt för att utvecklas ännu snabbare och bli ännu bättre.
 
Skriva något längre eller något som publiceras. Exakt vad och hur är inte så viktigt, men jag vill skriva mer för själva skrivandets skull. Öva på att ta fram något annat än snappy copy och personliga blogginlägg. Det blir kul.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *