Svar på frågor, del 1

Nu har det blivit dags för svar på era frågor som ni skrev i frågestunden. För att det inte ska bli superlångt så har jag delat upp det lite. Här kommer del 1!
 
DSC_0058
Hej! Först och främst; jag tycker om din blogg så himla mycket. Undrar över två saker. Dels över hur du ser på din gamla (och min nuvarande) hemstad Norrköping? Undrar också över hur allt känns i hjärtat och själen nu när det gått en liten tid sen allt kraschade, men det behöver du såklart inte svara på om det är privat.
 
Tack! Min gamla hemstad kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat även om jag just nu inte känner för att bo där. Väldigt få av mina vänner bor kvar men jag har familj och släkt där så jag hälsar gärna på. Jag bodde i Norrköping 22 år i sträck och kände mig ganska redo för något nytt när jag flyttade därifrån. Det är nog ett typiskt småstadssyndrom, att man liksom känner sig klar, det kliar i kroppen av längtan efter något annat. Det betyder inte att jag aldrig kommer komma tillbaka eller ogillar staden, men just nu tror jag det är rätt att inte bo där.
 
Hjärtat och själen mår fint, ja det kan jag faktiskt säga. 2015 har varit ett turbulent år på flera sätt men också väldigt utvecklande. Jag har aldrig ångrat beslutet att skiljas åt och det känns skönt.
 
Macbook
Känns som att ditt jobb är superkul! Vad har du pluggat och hur hamnade du där du är idag? 🙂
 
Ja, det är superkul! Jag läste Grafisk Design & Kommunikation på Linköpings universitet. Det är en treårig kandidatutbildning som är ganska bred. Så först framåt slutet av min utbildning kom jag på att det var copywriter jag ville jobba som. När jag väl tagit min examen 2012 jobbade jag först i några projektanställningar i Linköping och Norrköping innan jag i början av 2013 fick jobbet som copywriter på Animal i Stockholm.
 
DSC_0016
Eftersom du verkar vara väldigt kreativ så undrar jag om du har något julklappstips som man kan pyssla ihop själv (gärna för en inte allt för dyr peng)? Ibland kan det ju kännas roligare att ge bort något lite mer personligt som man lagt ner tid på. Jättefin och bra blogg förresten!
 
Jag gjorde ett inlägg om detta här om dagen, här finns det. Hoppas du hittar något fint att pyssla ihop!
 DSC_0025
Hur ser du tillbaka på din studietid? Saknar du det någonsin? Pluggar också i Norrköping just nu, och är livrädd för att börja jobba och att inte få träffa mina vänner varje dag. Också läskigt at flytta till en helt ny stad för att börja jobba senare där det inte är ”nytt för alla” som det var när jag började på LiU. Hur kände du när du först flyttade till Stockholm? Hur träffade du nya vänner osv?
 
Min studietid var jätterolig men jag saknar den inte. Jag tycker det är kul att jobba och få göra saker på riktigt. Gällande vänner så har jag väldigt många kompisar som flyttat till Stockholm, både från min universitetsklass, gymnasieklass och äldre barndomskompisar. Så innan jag flyttade hit kände jag redan ganska mycket folk. Sedan träffar jag såklart dem inte varje dag, men jag har ju fått en massa fina kollegor också som jag hänger med hela dagarna. Jag har också lärt känna många av mina kompisars kompisar här i Stockholm och på så vis fått ännu fler vänner.


 
café kitsuné
Också, hur ser din perfekta helg ut och vart vill du resa härnäst? 🙂
 
Min perfekta helg börjar på fredagen med middag tillsammans med ett gäng kompisar. Gärna hemma hos någon, att laga maten tillsammans är extra trevligt. Vin i glasen och massor av samtalsämnen kring bordet. Lördagen börjar med sovmorgon och sedan en långsam frukost. Sedan lite stökande hemma, kanske en sväng i någon second hand-butik eller på stan. Köpa lite fina blommor, lördagsgodis och kanske något att ha på sig. På kvällen möter jag gärna upp mina kompisar och hänger på en bar. Kanske går ut senare, strålar samman med ännu fler gäng och låter tiden flyga iväg. På söndagen ligger jag gärna kvar i sängen och drar mig lite extra, är så dålig på att sova ordentligt på vardagarna och försöker kompensera det på helgerna. Äter brunch vid 12-tiden och möter sedan upp några vänner för att gå på museum och dricka kaffe. Kanske ta en promenad längs något av Stockholms vattenstråk. På kvällen skriver jag en inköpslista och går länge i mataffären för att handla den kommande veckans mat. Sedan lite tid vid datorn framför bloggar, Pinterest och annat som inspirerar mig. Slut på perfekt helg!
 
Mitt nästa resemål är faktiskt redan planerat. Jag och ett ganska stor kompisgäng ska nämligen åka till Puerto Rico över nyår. Så extremt peppad, bered er på mer om detta framöver!
 
DSC_0013
Du läste ju GDK, vad var det bästa med din utbildning? Hade ni mycket praktik? Förlåt, hoppas du inte tycker det är jobbigt med skolfrågor nu när det är så länge sen du slutade!

Det bästa med min utbildning var att den var så bred. För mig som inte visste exakt vad jag ville bli (inom området) så gav den mig väldigt mycket verktyg till att inse det. Sedan var det mycket upp till en själv att kanske förverkliga och göra något bra med de där verktygen, men jag fick verkligen en bra grund. Jag tror vi hade fem eller sex veckor praktik under våren det andra året. Jag var på SAS marknadsavdelning i London, det var väldigt roligt och lärorikt.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *