13 november

13 november
 
Dåden i Paris och runt om i världen. Vad finns att säga? Nyheter som dessa får hjärtat att värka. Samtidigt får vi inte glömma  att det är just sådana här dåd och attacker som gör att människor flyr. Vill komma hit, föras in i säkerhet. Och vad gör vi? Bygger murar, sätter gränser, säger nej. Det är så fel.
 
Jag och en kollega stod och pratade här om dagen. Jag sa: ”Vi vet ingenting nu om vad som sker i morgon. Ingenting. Vi lever i en mörk tid och det känns som om allt kan hända.” Aldrig hade jag kunnat föreställa mig detta.
 
När jag somnade inatt gjorde jag det med vetskapen om att jag skulle vakna i en mardröm. För det är så vår värld ser ut nu. Men jag tror på hopp, på kärlek och på nya drömmar. Ett enat hjärta mot ondskan. Det måste jag. ♥

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. "Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det." – Johannesevangeliet 1:5

    Så står det i Bibeln. Och det står om att Jesus är ljuset. Jag tror verkligen att detta stämmer. Jag tror på en Gud som älskar, som helar och som aldrig någonsin sätter upp några gränser för oss. Som tar emot oss med öppna armar, precis som vi är! Som älskar utan gräns!! 🙂 Jag tror på att Jesus kom till jorden för cirka 2000 år sedan. Att Han gick runt här. Älskade människor. Helade både inre och yttre skador. Att Han blev hånad, plågad och uppspikad på ett kors. Att Han genom korset tog alla våra bekymmer. Alla våra problem. All vår smärta på sig. All denna världens smärta på sig. Och jag tror att Han uppstod igen! Att Han genom korset gjorde det möjligt för oss att lära känna Gud. Att Han genom korset gjorde det möjligt för oss att få hopp. Att Han genom korset gjorde det möjligt för oss att hitta hem igen. Oavsett om vi är flykting eller alltid har bott på samma ställe. Jag tror att Jesus lever idag och att vi kan få lära känna Honom, ta emot Honom, få bli älskade, helade, osv. av Honom. Att vi kan få komma hem igen genom Honom! Jag har själv fått möta Hans kärlek och fått se att det är det absolut bästa som finns! Jag har blivit mer helad av Honom än vad jag någonsin trott kunde vara möjligt! 🙂

    Och på grund av detta så tror jag, att även om det ser mörkt ut i vår värld. Även om gränser stängs. Även om främlingsfientlighet och hat finns. Och ondska. Vilket är fruktansvärt. Men trots allt detta, så tror jag att på grund av Jesus, så är det inte kört! Det finns hopp! Det finns kärlek! Det finns frihet! Det finns befrielse! Det finns räddning för vår värld! Och det är detta som får mig att se ljuset i tunneln en dag som denna. För ljuset lyser i mörkret och mörkret har INTE övervunnit det!!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *