Monday motivation 22

en sak i taget
 
Hej, det är måndag. Jag började dagen med att gråta. För att jag inte har någonstans att bo. För att jag ringer mina föräldrar för sällan. För att jag hatar hösten, vintern, mörkret, kylan. För att jag inte begriper mig på kärlek. För att jag inte tränar så ofta som jag borde. För att jag såg en bild på en gammal man som stod ensam och körde radiostyrd bil. För att jag vill köpa en biljett till Puerto Rico och fly från allt. För att jag saknar mina syskon. För att jag vill vara bäst på jobbet. För att sjukdomar finns. För att jag känner mig som en låtsas-vuxen. För att det finns människor som har det tusen gånger värre än jag.
 
För jag vet, mina problem är värdsliga. De går över. Det handlar mest om att andas. Lugnt och sansat. Och att ta en sak i taget. En sak i taget. En sak i taget… Det får bli veckans ledord.

Delta i diskussionen

17 kommentarer

 1. En måste få vara ledsen över det som känns jobbigt, även om ens problem är "världsliga" jämfört med många andra! Stor kram på dig!

 2. Insikt med goda utsikter, tänker jag. Ge det lite tid. Perspektiv är bra att ha, men du vet, man kan aldrig jämföra sina problem med andras. Ens egna är alltid ens egna.

 3. Åh, den här måndagsmotivationen behövde jag idag. Har en mattetenta om tio dagar och det känns som att jag pluggar för långsamt och vet inte var jag ska börja. Men som du säger: en sak i taget.

  Och du, världsliga problem är också problem och får göra ont de med. Hoppas det känns bättre snart snart snart!

 4. Jag var där igårkväll. Efter att jag precis kommit hem från första kvällen på nya jobbet, jag kände mig hopplös, dålig och tyckte inte jag kunde göra något rätt.
  Men en sak i taget så tar vi oss igenom hösten och vinterns mörker.
  Kram!

 5. Vet precis hur det känns. Det suger, men det går som tur är över (och kommer tillbaka, och går över igen). Ska också börja tänka på att ta en sak i taget, så går det förhoppningsvis över fortare.

 6. Det där är något jag intalar mig själv så många gånger. Särskilt när det liksom blir för mycket samtidigt. En så himla bra grej att tänka på och ha med sig i alla möjliga situationer. Jag hoppas att det löser sig för dig med lägenheten.

 7. fina <3 ska också försöka ta åt mig av detta. Allt ska krångla o strula på samma gång.Men.. en sak i taget, det löser sig alltid.

 8. Fina du vad jag bryr mig om dig fastän vi aldrig mötts. Om du behöver fly Stockholm så sätt dig på tåget till Göteborg så ska jag visa dig de allra finaste hörnen av min stad, säga kloka ord, ta med dig till havet och den friska luften och dansa bort alla bekymmer i nattens dimma. Kram!

 9. Och du, glöm inte att tända ljus! Tänd ljus överallt och installera timer på nån fönsterlampa så att det alltid lyser när du vaknar på morgonen och kommer hem på kvällen.

 10. Du är bäst precis som du är! Lita till din magkänsla och tack för prat i kväll. Som nå´n sa: "När Gud stänger en dörr öppnar han ett fönster." Man får vara ledsen åt stängda dörrar men sedan andas in frisk luft vid ett öppet fönster. Kram min älskade dotter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *