Monday motivation 17

and all at once, summer collapsed into fall
 
Från och med septembers intåg känns det som om hösten är här på riktigt. Plötsligt är dagarna svalare, kvällarna mörknar tidigare och träden börjar tappa sina löv. Det var som om det hände över en natt och på samma självklara vis som man vet att man upplevt första vårdagen så är jag nu också säker på att hösten har kommit. Men istället för att deppa ihop helt och bara sakna sommaren som varit så försöker jag se det som är bra med hösten. Klyschor som att tända ljus och dricka te är inte riktigt min grej (jag kan på riktigt vara den omysigaste personen som finns) men här är en lista på andra grejer jag tänkte ägna mig åt för att göra hösten lite bättre. Har ni fler tips så komplettera gärna!
 
• Gå på konserter. Efter en intensiv festivalsommar känns det tråkigt att sluta gå på spelningar, därför har jag passat på att boka in ett gäng nu under hösten. Först Tomas Andersson Wij tillsammans med Jonathan Johansson (hallå drömkombination!), sedan Kristina från Duvemåla på Cirkus och sist Father John Misty i november.
 
• Hålla uppe träningen. Är det någon gång man behöver träna och fylla på med energi så är det ju nu. Därför ska jag försöka utnyttja mitt SATS-kort så mycket jag bara kan denna höst. Dels brukar jag gå på Immersive Fitness som är spinning framför en superstor skärm (det blir som ett tv-spel liksom) och sedan växlar jag det med egna pass, yoga och lite mer styrkefokuserad träning. Det bästa med hösten är ju också att man kan unna sig att sitta en stund i bastun efteråt och känna kroppen återhämta sig.
 
• Ha en klubb. Sedan tidigare har jag och några av mina gamla universitetskompisar en klubb varannan onsdag som vi kallar onsdagsklubben (givet namn). Detta för att få en regelbundenhet i när vi ses och för att inte bara träffas och dricka öl utan göra lite mer aktiviteter. Hittills har vi spelat basket, gått på dansföreställning, haft picknick, varit på konsert, spelat minigolf och lite annat. Inför hösten tänker vi bowling, klättring, åka räkbåt, museum och annat kul. Dessutom har jag kompletterat klubbandet med en måndagsklubb tillsammans med Karin där vi fokuserar på att göra kreativa saker tillsammans och att göra måndagen lite roligare.
 
• Laga middag. Hösten är en perfekt tid att lägga lite mer tid på matlagning och långsamma middagar. Dels de man äter själv men också passa på att bjuda över vänner och bekanta, även om det bara är en vanlig vardag. På hösten tycker jag det smakar extra bra med mustiga grytor, varma soppor och asiatiska rätter, så det kommer det bli mycket av.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. jag vill ha en klubb meeeeed. Men ingen av mina vänner verkar aspepp på idén. Hur kan man inte vara det liksom!? Mysigaste traditionen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *