Två Norrköpingsaktiviteter

Jag är ju i Norrköping nu och räknar dagarna till min semester (bara EN kvar nu!). Det innebär också att jag har jour, sitter en massa vid datorn och tar hand om alla våra kunders sociala medie-konton och sånt. Men när jag inte gör det så har jag försökt passa på att göra lite små utflykter i trakterna kring min gamla hemstad. Så här kommer två bra tips på Norrköpingsaktiviteter som man kan göra.
 
smultronstället
Min mest givna sommaraktivitet är så klart att åka till Smultronstället i Söderköping och äta glass. För er som inte vet så är Smultronstället en restaurang som bara serverar olika sorters glassar, dvs himmelriket på jorden.
 
jacob
I tisdags kväll begav jag mig dit, ganska hungrig, strategiskt nog. Som sällskap hade jag Jacob…
 
filip
…och Filip. Vi beställde in varsin glass och satt sedan i kvällssolen och njöt.
 
smultronstället
En extra glassig tisdagsmiddag helt enkelt! För er som tänker åka till Smultronstället är för övrigt mitt bästa tips att göra det på kvällen istället för mitt på dagen eller eftermiddagen när det är fullt av turister. Dessutom är det helt legitimt att äta glass till kvällsmat då och då, det är jag säker på!
 
jan stenmark
Tips nummer två är att ta sig till Arbetets Museum. De har öppet 11-17 varje dag med fri entré för alla. Så bra! Förutom några mycket bra fasta utställningar har de just nu också en med min favorit Jan Stenmark.
 
jan stenmark
Jan Stenmark är skämttecknare och gör kollage med underfundiga, ironiska och ganska allvarliga små kommentarer. Jag tycker att han är helt genialisk och gick och småfnissade för mig själv i utställningshallen tillsammans med några okända par i femtioårsåldern iförda praktiska gymnastikskor.
 
jan stenmark
Det här är nog precis sådan humor som man älskar eller inte förstår sig på alls. För jag tycker den är omöjlig att förklara men helt, helt underbar. Bilden ovan är en av mina favoriter! Har ni vägarna förbi Norrköping kan jag absolut rekommendera ett besök. Utställningen är inte jättestor men man får en roande liten stund där vilket räcker nog.

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Jag tänkte faktiskt på det när jag såg din instagrambild från Smultromstället, att det är väl ett himla bra utflyktsmål i sommar för mig och Philip. Att åka och äta glass alltså. Bra med den där utställningen dessutom så kan jag hitta på något innan glassätandet. Älskar Stenmark!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *