Till sjöss med Blåval

pampas marina
I tisdags kom min chef Manne in till mig och frågade om jag ville följa med på båtutflykt klockan fem. Efter förra veckans båtfest hade jag fått mersmak på havet så jag sade ”ja” såklart! Vi började med att åka till Pampas Marina där hans båt Blåval (hur bra namn?!) blivit ilagd.
 
blåval
Efter lite fixande och trixande med kapellet kastade vi loss och gav oss ut till sjöss – jag, Lotta, Manne och Oscar.
 
manne
Innan Manne blev reklambyråchef var han sjökapten så det kändes onekligen tryggt att ha honom där bakom rodret. Trots att han för tillfället bara har en fungerande hand då han lyckats bryta den andra…
 
chark
För att göra resan ännu trevligare hade vi beställt lite chark och plockmat från PA&Co som ligger i samma hus som vårt kontor. Så bra och gubbmysigt ställe för övrigt, deras mat är verkligen god!
 
blåval
För mig är det helt nytt att upptäcka Stockholm från vattnet, men staden får verkligen en ytterligare dimension då. Jag älskar att man kan ta båten genom olika stadsdelar, vinka till folk på uteserveringar längs stränderna och förstå hur Stockholm är uppbyggt på ett nytt sätt. Jag blir nog mer och mer förälskad i den här staden för varje dag som går.
 
lotta
Här är Lotta förresten, hon är en fantastisk person. Vi började jobba på Animal precis samtidigt och mina dagar skulle definitivt vara stressigare, virrigare och tråkigare utan henne.
 
sluss
Efter en stund nådde vi slussen som var en del av målet med resan. För sjökapten eller ej så är det svårt att slussa själv med bara en hand, så här hjälpte vi Manne så gott vi kunde. Fendrade på (säger man ens så?) och slog dubbla halvslag för glatta livet. Mycket spännande upplevelse för en som mest åkt roddbåt tidigare…
 
vatten
Och vid sjutiden nådde Blåval sin båtplats vid Biskopsudden på Djurgården. Vi klev iland och tog en taxi till ett megastort O’Learys där vi mötte upp en massa andra och kollade på EM-finalen. Så SJUKT spännande! Skrek och hoppade under hela straffläggningen… Och så blev vi såklart tvungna att gå ut och fira segern så kvällen avslutades på Trädgården. Helt enkelt en bättre tisdag!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Alltså, Sthlm by Boat, det hade jag så gärna velat uppleva i mitt liv! Har bara åkt någon liten tur mellan Djurgården och eh… Kan det varit ön med Moderna Muséet på kanske? Men att åka omkring sådär verkar ju helt otroligt!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *