Röding och färskpotatis

röding & färskpotatis
 
Nu har jag lagat och ätit mat igen (det blir lätt så!) och igår var det stekt röding och färskpotatissallad som stod på min meny. Det är för övrigt ett av mina bästa mattips: gör en veckoplanering och köp hem allt som behövs. Det är så mycket mer inspirerande att laga en god middag när man kommer hem om man redan vet vad som ska göras och har alla ingredienser. Dessutom tycker jag det är kul att sitta på söndagarna och leta matinspiration i bloggar, magasin och kokböcker. Att fundera på hur jag kan kombinera olika ingredienser (”om jag köper ett knippe rädisor till den salladen, kan jag ha dem i någon annan rätt också?”) och bestämma vilken dag jag ska äta vad. Sedan vandrar jag länge med min vagn på Ica Maxi och fyller mitt minimala kylskåp till bristningsgränsen. Ah, vilken fröjd! Men tillbaka till rödingen…
 
röding & färskpotatis
 
När jag såg den i kyldisken tänkte jag: ”varför äter man bara lax hela, hela tiden och aldrig röding?”. De kostar ju lika mycket och borde rimligtvis vara lika enkla att laga till utseendet att döma, så jag slog till och köpte en bit. Den kryddade jag sedan med salt, peppar, citron och chiliflakes och stekte i smör. Så gott. Hejdå lax.
 
röding & färskpotatis
 
Till fisken serverade jag en fransk potatissallad gjord på årets första färskpotatis (win!). I slutet av koktiden på potatisen passade jag på att slänga ned några sparrisstjälkar som jag delat i mindre bitar. När allt kokat färdigt och svalnat ett par minuter blandade jag det med rädisor, rödlök och dill. Sedan på med en dressing med olja, dijonsenap, citron och honung och sist lite salt på toppen. Prima! En enkel kall sås fick husera vid sidan av och sedan satte jag mig ned och njöt av en måndagsmiddag utöver det vanliga. Och ikväll hörrni, då blir det risotto!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Åh, jag brukar också göra matveckoplaneringar, dela för att hinna med ordentligt och inte behöva köpa färdiglagat för att jag har så ont om tid och för att jag har insett att det typ blir billigare med en tripp till affären. Vill prova den där potatissalladen, den verkar jättegod 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *