I mitt fönster

fönster
Det här har varit min utsikt prick hela dagen. Ibland utbytt mot den sakta flagande färgen i taket eller bokhyllorna längs med väggen. Jag har nämligen blivit ordinerad vila och så lite aktivitet som möjligt. Allt på grund av en lättare hjärnskakning som jag lyckades dra på mig under ett dyk ner i isvaken under Tough Viking. Turligt (eller oturligt nog) var det inget jag märkte av då under loppet eller ens dagen efter, jag kände mig bara lite trött. Men på måndagen när jag fortfarande hade en lite konstig huvudvärk, var väldigt sömnig, fick svårt att fokusera och kände mig yr så antog jag att något inte stämde. Och efter lite samtal med sjukvården konstaterades en lättare hjärnskakning där tyvärr det enda botemedlet är vila. Helst utan någon ansträngning alls – det vill säga ingen dator, tv, böcker, träning eller kreativitet. Supertrist. Och nu bryter jag dessutom lite mot rekommendationerna för att lägga upp detta, men jag skyller på att bilderna redan var färdigredigerade och att jag faktiskt legat helt stilla mellan 07 och 21…
 
glaskupa
Innan jag blev sängliggande passade jag i alla fall på att göra lite fint här hemma. Särskilt i mitt fönster (minus putsning av det, för det prioriterades visst bort).
 
hägg
Under min glaskupa ställde jag en liten kvist med hägg som jag plockat in. Både den kopparfärgade burken och silverbrickan är sådant som jag fyndat second hand, jag tycker det är fint när man blandar lite olika metaller och material.
 
marmor
En liten kvist från ett annat träd fick också följa med, jag tror det kan vara äpple kanske? Den står i alla fall i min provrörsvas bredvid en liten ljuslykta från Skultuna. Båda två är placerade på en marmorbit som var en del av en större fönsterbräda men som råkade tappas i marken. Till vänster står doftpinnar från Himla och luktar gott.
 
äppelblom
Jag vet ju att man inte får ta kvistar från träd hur som helst och jag kollar alltid om det finns några grenar på marken som trillat av först. Men sedan ska jag inte hymla med att jag knipsar av en liten kvist då och då, det känns inte som det skadar trädet om man bryter av ett litet skott längst ut liksom (rätta mig gärna om jag har fel). På något sätt borde det väl vara bättre att ta en kvist från ett närliggande träd än att köpa tulpaner i butiken som odlats fram i något uppvärmt växthus i typ Holland och sedan fraktats hela vägen hit, för det kan ju inte vara särskilt miljösmart?
 
mässingskruka
Aja, förutom kvistar har jag också lite krukväxter. Jag gillar bäst sådana av det tåligare slaget. Den här kommer jag tyvärr inte ihåg vad den heter, men jag minns att jag specifikt frågade om något lättskött, hehe. Mässingskrukan som den står i köpte jag på Myrorna för 25 kronor, ett kap! Ljusstaken bredvid, som egentligen behöver få ett nytt ljus i sig, har Evelina Blomquist gjort.
 
elefantöra
På vänsterkanten huserar också mitt elefantöra som kämpar på. När jag fick det för drygt ett år sedan var det så här litet, så något har jag väl lyckats med.
 
solnedgång
Och precis när jag började skriva detta inlägg fylldes min lägenhet med ett magiskt ljus och jag tänkte att nej, nu har den här hjärnskakningen och allt takstirrande gjort mig komplett galen. Men precis så här rosaskimrande utan filter var alltså solnedgången utanför mitt fönster nyss. Imponerande! Nu måste jag fortsätta vila lite mer. Ta hand om er!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. rumsdofter med pinnar är så najs! gjorde en som slutprojekt på berghs, den hade passat perfekt in där på din fönsterbräda!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *