Monday motivation 5

någonstans därute väntar världen på dig
En gammal världskarta och min skrivmaskin fick tillsammans bilda veckans pepp. Jag hoppas ni gillar mitt lilla Monday Motivation-projekt, jag gör det själv i alla fall! Det är såklart lite klurigt att hitta ett bra citat och framför allt ett sätt att presentera det på, men det känns nyttigt för kreativiteten. Alla Monday Motivations har jag förresten samlat här.
 
Jag valde det här citatet för att jag tänker mycket på världen. Hur den kan vara så stor och så liten på samma gång. Hur vissa avstånd kan kännas nästan obefintliga samtidigt som vi kan sitta trygga här i Sverige, långt ifrån jordbävningar, krig och brist på vatten. Hur annorlunda saker och ting blir bara vi ser utanför våra gränser och hur samma gränser så många gånger bidrar till hat och ondska.
 
Och så tänker jag på alla de som drömmer om att upptäcka nya länder och platser. Hur dessa drömmar så ofta få stå tillbaka för att tid, plats och relationer inte är rätt. Men samtidigt, det kommer nog aldrig vara helt rätt. Ibland måste man bara chansa, för kanske finns det något ännu bättre där på andra sidan jorden. På samma vis måste man också låta andra åka, följa sina drömmar och utforska nya platser. För även om saknaden kan bli stor så är det ju bara avstånd på en karta och sådana går att ändra på.
 
Förresten, ni vet de där lite för dyra flygbiljetterna till Italien som jag pratade om för några veckor sedan? Jag köpte dem ändå. Ibland så bara måste man se lite mer av världen och krympa avstånden på kartan. Så på torsdag kväll flyger jag till Rom igen. För några timmar tillsammans med den jag älskar. Det känns helt rätt.

Delta i diskussionen

11 kommentarer

  1. Åh vad jag känner igen mig i det där att boka lite för dyra flygbiljetter för att kunna vara tillsammans med sin bästa person. Min bor ju (tyvärr) på USAs västkust och avståndet och tidsskillnaden gör det lite svårare att vara spontan, men jag förstår verkligen känslan.

  2. måste säga att jag älskar din monday-motivation. Blir så peppad, helt klart rätt val att boka biljetterna. Pengarna ska rulla för tusan. live <3

  3. Fasen vad bra du är Julia!
    Precis så vill jag också vara: inse att man måste faktiskt våga chansa ibland. Bra gjort att köpa de där flygbiljetterna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *