Lördagsgodis

godis
Jag älskar verkligen smågodis. Man tänker kanske att det är något som ska gå över när man åldras och blir vuxen, men för mig har det nästan blivit värre. Godispåsen på lördagar känns viktigare än någonsin och jag kan riktigt längta efter den.
 
godispåse
Dock lyckas jag alltid köpa för mycket! För även om jag verkligen längtar efter min påse så är det ju alltid de första bitarna som smakar bäst. Ett tag in så äter jag bara av gammal vana och mot slutet kan jag nästan må lite illa, men då är det ju bara några små bitar kvar så jag äter dem ändå… Så dumt! Därför blir jag så glad att dessa påsar är tillbaka i en del matbutiker. Både på grund av nostalgikänslan men också för att de går att fylla med alldeles lagom mycket godis till skillnad från de där gigantiska påsarna där botten knappt täcks och man luras att ta flera skopor till.
 
godis
Förutom större godispåsar i butikerna så tycker jag också att vissa godissorter har vuxit. Tar man tre bitar av en sort så kan det egentligen motsvara tio normalstora bitar av något annat. Men så läste jag någonstans (jag tror det var ett tips till föräldrar faktiskt) att man kan klippa godiset i mindre bitar och då räcker det ju mycket längre. Hjärnan uppfattar att den får många bitar fastän du egentligen äter en mindre mängd.
 
godis
Dessutom tycker jag att mindre bitar är godare på något vis, kanske för att man får mycket mer att välja på eller så är det bara är en illusion. Sedan jag lärde mig detta trick tycker jag i alla fall att mitt lördagsgodis smakar ännu bättre än tidigare och nu längtar jag verkligen, verkligen till lördagarna! Mvh det 25-åriga barnet.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Har några frågor till dig Julia! I ditt jobb som copy, sitter du mest bara och kommer på klatchiga rubriker osv, eller innehåller arbetet att skriva längre texter med?
    Antar att ni pitchar era ideer rätt ofta, är det du som är ansvarig för det eller gör ni det som en grupp? Hade varit så tacksam att höra mer!

    1. Hej! Mitt jobb innebär alltifrån att skriva korta texter till Instagrambilder för varumärken till att skriva manus för kampanjfilmer eller manifest. Generellt är det väldigt sällan jag bara skriver sköna slogans och väldigt ofta som jag skriver en massa andra grejer. En stor del av mitt jobb som kreatör är också att komma på och presentera idéer och vara med i framtagandet av kampanjer. När vi presenterar idéer för en kund gör vi det i princip alltid i grupp. Oftast är det en eller ett par kreatörer med samt projektledare och den som är kundansvarig på byrån. Jag personligen gillar att vara med i så stor del av processen som möjligt och träffar gärna kunder, är med på plåtningar/inspelningar och ser till att idén vi kommit på blir så bra som möjligt. Hoppas det var svar på din fråga, hör av dig om du undrar något mer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *