Långfredagen

kristallkrona
På långfredagen, vid frukostbordet hemma hos mina föräldrar, fick jag ett kort där det stod ungefär Grattis på 25-årsdagen i förskott, du är idag välkommen på afternoon tea på Villa Fridhem strax utanför Norrköping. Så sagt och gjort, vid 14-tiden åkte vi dit och möttes av en fin matsal med kristallkronor.
 
afternoon tea
Och bredvid matsalen: ett helt rum fyllt med tårtor, scones, kakor, pajer, praliner… ja allt man kan tänka sig!
 
afternoon tea
Jag började lite lugnt med skagensnittar, scones och västerbottenostpaj för att liksom grunda inför allt det söta.
 
alfred & martina
Min lillebror Alfred och hans flickvän Martina var med.
 
vendela
Och min storasyster Vendela satt bredvid mig. Våra föräldrar var såklart också med, men de lyckades visst inte fastna på bild denna dag.
 
cheesecakes
Det gjorde dock den här himmelskt goda blåbärscheesecaken med maräng.
 
påskris
Och det här påskriset. Finaste jag sett i år tror jag! Så snyggt med dova färger och fjädrar som nästan ser ut som magnoliablommor.
 
afternoon tea
Nästan två sådana här tallrikar med sötsaker blev det innan det tog totalt stopp. Och då hade jag hunnit smaka långt ifrån allt på bordet… Men den där fluffiga citronmarängpajen med ananas i sig var en riktig dröm som ni kan se!
 
orkidé  spegel
Mätta och belåtna åkte vi sedan hemåt. Jag hann fånga eftermiddagssolen i mitt gamla flickrum och försökte sedan få till en outfitbild i spegeln utan framgångsrikt resultat… Jaja, det var den sockersöta långfredagen det!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Åh, tycker så mycket om Villa Fridhem! Vi var där för en brunch en gång för alldeles för länge sedan, och blev alldeles nostalgisk av dina bilder <3

  2. alltså, skulle nästan få ångest av så mycket gott att välja på. Vill ju ha en munsbit av allt <3 fin present tycker jag iaf 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *