Min lördag i 6 bilder

Hurra för helg och vårsol! Här kommer min lördag sammanfattad i sex olika bilder.
 
frukost
Dagen började med en mycket strategiskt planerad sovmorgon. Klockan stod på 10.01 men före dess tänkte jag inte så mycket som öppna ögat. Trodde jag ja. Min granne däremot hade en mycket strategiskt planerad byggfest från och med 8.01. Att döma av antalet spikar som slogs i under de följande två timmarna höll hen på att bygga en sån där blogg-hypad tavelvägg med minst tio olika ramar. Så när spikandet äntligen var över somnade jag om igen och vaknade efter elva, något senare än planerat, men vad gör väl det? Till slut masade jag mig i alla fall upp och gjorde frukost. Det lilla blå glaset innehåller för övrigt en liten mixad juice med banan, grapefrukt, citron och ingefära. Syrligt, gott och så vitaminrikt att jag räknar med att vara frisk fram till midsommar. Minst.
 
pyjamas
Sedan gled jag omkring i min prickiga pyjamas och fixade lite här hemma. Diskade all disk, plockade undan allt krafs, vek ihop kläder och sånt som liksom inte gör sig självt i veckorna.
 
sallad med getost
Till sen lunch/tidig middag lagade jag en sallad med bladspenat, karamelliserade plommon, getost, avokado och rödlök.
 
sallad med getost
Plommonen skivade jag bara tunt och stekte i smör. Sedan när de började mjukna strödde jag över lite råsocker och så är det klart. Supergott till getost och en bra kontrast till resten av salladen som är kall.
 
blommor
Sedan gick jag och handlade lite på Ica, bland annat fick dessa nejlikor följa med hem. De gröna bladen satt i en stor tulpanbukett som jag fått, så när tulpanerna vissnat men bladen fortfarande var fina bytte jag bara ut mittblommorna. Kände mig som bukettmästaren Elsa Billgren!
 
vin
När jag handlade passade jag också på att köpa två riktigt goda ostar, en tryffelbrie och en taleggio. På kvällen skulle jag nämligen på ost- & vinkväll hemma hos Fanny och Elias. Konceptet är enkelt – alla tar med en flaska vin och en ost. Sedan fixar de quiz och kex. Oslagbart upplägg, fritt fram att låna! Och det var det sista som hände min lördag.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *