Emoji-listan

Som copywriter ägnar jag mina dagar åt att komma på snygga och smarta sätt att säga saker. Därför borde jag kanske förespråka ord framför allt och främja användningen av dem. Men så har vi ju emojis. Och jag älskar dem. Inte så att jag skulle vilja byta ut alla bokstäver mot dem, men de är ju faktiskt ett fantastiskt kommunikationssätt. För ärligt talat, hur uttryckte man ens känslor på sms innan emojis fanns?! Hur kunde man visualisera sushi-lunchen lika snyggt? Och hur klarade man sig utan tumme upp-symbolen? Nej, emojis är i alla fall en viktig del av mitt kommunikationssätt och därför kommer här – kanske den mest nischade listan i prickbloggens historia – min emoji-lista!
 
Vilka är dina senast använda emojis?
De här, det känns ganska representativt måste jag säga!
 
emoji
 
Vilken emoji använder du mest?
Den här med pussmunnen, den skickar jag nästan jämt till Filip.

emojiemojiemoji
 

Vilken emoji gillar du inte?
Den med hjärtögon! Alla andra verkar älska den men jag tycker den är rätt ful… För att inte tala om katten med hjärtögon, hu!

emojiemoji
 

Vilka är dina fem favorit-emojis?
Den som är lite mer glad än den vanlig-glada, OK-tecknet, kaffekoppen, den som sover (jag tycker den är så söt) och ballongen för den känns peppig!

emojiemojiemojiemojiemoji
 
Och som bonus gillar jag de tre aporna också! 
emojiemojiemoji

Vilka emojis saknar du?
En ost, ett champagneglas, en varg, en korv (med bröd), en flamingo…

Vilken emoji är mest lik dig?
Prinsessan minus kronan då, eftersom hon är typ den enda som är blond. Dock att Apple snart släpper nya emojis med fler etniciteter, heja!

emoji

Tre populärkulturella grejer med emojis:

1. Låten Robyn Fenty med Lorentz som börjar med textraden ”What’s up vad ska du göra sen? Smileyn med solglasögonen.”
2. Den här videon till Beyoncés Drunk in Love som illustrerar hela texten med emojis.
3. Comviqs prisbelönta reklamkampanj.

Superbonus, mitt bästa partytrick!
Vissa emojis har man faktiskt ingen aning om vad de föreställer (och vissa betyder visst något helt annat än vad man själv tror), det finns ett enkelt sätt att ta reda på det. Så här gör man på iPhone (jag vet inte om det funkar på andra mobiler också, testa!): Gå in på Inställningar → Allmänt  Hjälpmedel  Tal.

 
emoji  emoji
 
Där bockar du i rutan ”Läs upp markering”. Gå sedan in i anteckningar, gör en ny anteckning och skriv ned en massa emojis. Markera och välj sedan alternativet ”Läs upp”. Telefonen läser nu upp alla emojis och vad de föreställer, den monotona rösten gör att allt låter jättekul. Och gissa vad den här bajs-emojin heter?

emoji
”En hög med leende gödsel.” Ja, på riktigt. Slut på partytrick!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. alltså, haha! "En hög med leende gödsel" <3

  jag hade min gamla (ej smarta) telefon att läsa upp sms just for fun för något år sedan och då påstod den att ":/"-smileyn är "talking rubbish" och en annan var "german soldier from world war two". Specifikt, om inte annat!

 2. haaa bästa partytricket! ska definitivt börja köra det 🙂 Och äntligen fick jag en förklaring till en massa skumma emojis jag tydligen missförstått fram tills nu.

 3. Hahahah roligaste partytricket!!! x) fick den att läsa upp

  Jag mår som 💩

  När du skrattar låter du som 💩

  Du luktar som 💩 alltså gott!👍

  Alltså döööör så kul!!!!! Tack för tipset!! Lär bli användbart!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *