Att tänka som en bloggare

Idag när jag skulle skapa detta inlägg insåg jag hur jag utvecklat ett lite annorlunda sätt att tänka de senaste åren. Vissa skulle kanske hävda att jag är mer eller mindre bloggskadad, själv skulle jag snarare vilja säga… starkt präglad. För allting började med att jag ville göra ett inlägg om mina nya sneakers (← bara den där tanken är ju fullkomligt obegriplig för någon som själv inte bloggar), så efter jag kommit hem från jobbet och ätit min middag började jag fundera på hur jag skulle lägga upp inlägget. Att ha bilder kändes ju ganska givet och med tanke på att solen gått ner för ett par timmar sedan var jag tvungen att fota inomhus (alltid lite av en utmaning med glödlampssken). Så jag snörade på mig skorna och bestämde mig för att testa lite olika bildidéer och se vad som blev bäst. Resultatet… en ofrivillig visualisering i Att tänka som en bloggare – hur jag (och säkerligen många andra bloggare) håller på.
 
Reebok Classics
 
Reebok Classics
 
Alternativ 1 – stilleben
En klassisk bloggbild, ganska rakt på och illustrerande till inlägget. Men för att göra bilden till något extra ställer du in en eller flera extrasaker. En grön växt, en sax, ett äpple, en papperspåse, en katt… Nästan allting funkar så länge det adderar någon sorts spänning i bilden. Själv slängde jag in en shoppingpåse från & Others Stories som stod inom lämpligt avstånd. Kanske i enklaste laget men jag skyller på att jag hade bråttom att testa nästa idé, nämligen…
 
 
Alternativ 2 – gif
En rörlig bild beståendes av flera ihopsatta bilder, en så kallad gif, är ett lite krångligare tillvägagångssätt att pynta sitt blogginlägg. Men här har du verkligen chansen att visa både din spexiga sida och självklart dina tech-kunskaper (för ja, man får bonuspoäng om man sätter ihop gif:en själv i Photoshop och inte använder någon ful gif-tjänst). En ligthversion av den superkrävande bloggfilmen som jag inte tänker ge mig på i detta inlägg. För nu, över till den tredje idén…
 
Reebok Classics
 
Reebok Classics
 
Alternativ 3 – hitta nya vinklar
Så okej, ditt stilleben blev kanske inte helt hundra och gif:en får du inte till. Då återstår bara en sak att göra – hitta en ny vinkel. Och när du ser dig omkring inser du att den där vita väggen du har framför dig nog skulle kunna fungera bra som bakgrund. Vad gör du? Jo, du lägger dig såklart ned på golvet, hasar upp benen mot väggen (tackar dig själv för att du har nya sneakers som inte smutsar ned) och börjar knäppa av lite bilder. Inte så tokigt! Bilderna alltså, om någon skulle se dig krälandes där på golvet skulle de tänka att du var just det… Men det är ju lite charmen av bloggandet också. De ständiga utmaningarna, den eviga jakten på en bra bild och alla konstiga vinklar man tvingas stå i.
 
Reebok Classics
Och om någon skulle undra kring det som inlägget från början skulle handla om, så är mina nya sneakers ett par Reebok Classics. I modellen Ex-O-Fit Low närmare bestämt. Kritvita och supermjuka och perfekta att möta våren i. Men nya sneakers i all ära, det andra är ju nästan roligare att prata om! Vem vet, kanske blir det en hel inläggserie med fler delar om någon mer skulle vara nyfiken på vad som händer där bakom datorn och kameran och i mitt bloggpräglade huvud?

Delta i diskussionen

26 kommentarer

  1. Jag dör, haha..
    Men jag gillar när man kommer in i bloggtänkandet! Nu när mina bloggidéer är slut (och kamraladdaren är borta..), så bara väntar jag på att jag ska hitta kamraladdaren och göra allt det där du nämner. Hitta på ett inlägg på bussen hem och lägga mig på golvet för att hitta den där vinkeln som jag såg i mitt huvud..

    Haha. Skönt inlägg!
    Ta hand om dig.
    Kram Madelene

  2. Väldigt bra inlägg! Känner igen mig! Har också legat på golvet med fötterna mot väggen när mamma kommit in och frågat vad jag gjort, haha. Man skulle allt bli bättre på att ta behind-the-scenes bilder 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *