Meze-middag

meze
I tisdags var jag sjukt sugen på att äta meze. Men eftersom jag bara skulle laga middag till mig själv fick det bli enklast möjliga variant med bara tre olika grejer (annars brukar man ju ha ganska många smårätter). Tabbouleh, hummus och stekt halloumi fick det bli, mycket gott och enkelt att fixa!
 

meze

Tabbouleh är en bulgursallad med massor av persilja och tomater. Jag utgick från det här receptet men ändrade lite.
 
Du behöver:
2 dl bulgur
100 g persilja
1 gul lök
2 tomater
rivet skal från 1 citron
½ dl färskpressad citronjuice
½ dl olivolja
salt & peppar

Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet. Ta bort den från värmen och låt svalna. Skala och finhacka löken, dela tomaterna i småbitar och hacka persiljan. Riv skalet från citronen och blanda citronjuice med olivolja. Rör ihop allting med den avsvalnade bulgurn och smaka av med salt och peppar.

 

meze

Hummus är ju bland det lättaste man kan göra och så gott. Dessutom mättar det bra tack vare kikärtorna som är i. Här kommer mitt favoritrecept!
 
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
1 burk (400 g) kikärtor
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
1 msk tahini
1 tsk spiskummin
lite röd chili
salt och peppar
 
Gör så här:
Hacka vitlöken och chilin fint. Lägg i en skål tillsammans med sköljda kikärtor, citronjuice, olivolja, tahini och spiskummin. Mixa allting till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Gillar varken bulgur eller persilja, men man kan göra något liknande med couscous och utan persilja, blir också galet gott! Och halloumi är ju…. Svårslaget alltså. + Hummus!<3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *