Saffransbiscotti

Saffransbiscotti
I lördags bakade jag saffransbiscotti. En burk fick följa med hem till familjen Hellmer dit jag var bjuden på Thanksgiving-middag. Men den andra bruken hamnade på mitt köksbord och nu tänkte jag berätta hur man gör för att baka dem. Det är faktiskt väldigt enkelt och kräver inte särskilt många ingredienser.
 
Saffransbiscotti
Du behöver: 
100 g smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl skållad mandel
 
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i saffranet. Häll blandningen i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver i en egen skål. Hacka mandeln grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop allt till en deg.

Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla varje del till en lång korv på ca 35 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna något. 

Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. Skär varje längd i sneda skivor, ca 2 cm breda. Lägg tillbaka skivorna på plåten med snittytan uppåt. Torka biscottin mitt i ugnen i ungefär en timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt och vänd kakorna i halvtid. Lägg i en fin burk, knyt en rosett om och ät upp!

Saffransbiscotti
När jag tog den här bilden i lördags var burken full och så gott som orörd. Nu har den på något magiskt vis lyckats tömmas och kvar på botten ligger två små skorpor. Men jag tar det som ett tecken på att de blev riktigt goda, och det man bakar är ju ändå till för att ätas upp!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *