Lördagslugnet

sleep-in
Ju mer jag jobbar, desto viktigare blir helgerna. Lördagarna är nästan heliga numera och minst en helg i månaden vill jag ha så gott som obokad, så jag bara kan göra det jag känner för. Ta jättelånga sovmorgnar till exempel.
 
avocado toast
Och lägga lite extratid på att laga helgfrukost och lyssna till kaffebryggarens trivsamma puttrande.
 
avocado toast
Idag blev det avokado-toast med olivolja, chiliflakes, koriander, salt och svartpeppar.
 
glitter shoes
Sedan när man i sakta mak ätit upp, suttit lite framför Pinterest, tagit en långsam dusch och gjort sig i ordning. Då kan man ta på sig glitterstrumpor och glitterskor och traska till närmaste second hand-butik.
 
vintage
Och fynda lite fina saker som man egentligen inte behöver men ändå vill ha. Som en riktigt gammal version av Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken, en mässingsvas, några notblad och faktiskt årets första julklappar (ej med på bild såklart!).
 
candy
Sedan köper man en gå bort-present och istället för den klassiska blombuketten eller vinflaskan fick det bli något ätbart denna gång. Och dessa ska jag slå in fint nu och sen ta med mig på middag, en perfekt avslutning på en lugn och härlig lördag.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *