10 minute pasta

10 minute pasta
Ett av mina säkraste matlagningskort när jag saknar inspiration är pasta. Jag tröttnar nog aldrig på det och det går att variera i all oändlighet. Här om dagen gjorde jag en supersnabb lunch med vad som fanns hemma i kylskåpet och det blev riktigt bra. Dessutom tog det bara 10 minuter, vilket så klart är en bonus!
 
10 minute pasta
Under tiden som jag kokade spaghetti finhackade jag lite röd chili och en vitlöksklyfta samt rev en bit parmesan. När pastan var klar hällde jag av vattnet men sparade lite av det, ett par matskedar ungefär. Sedan rörde jag i färsk bladspenat, chili och vitlök. Jag pressade i lite saft från en citron, ringlade över olivolja och hade i riven parmesan. Till sist smakade jag av med salt och svartpeppar och serverade sedan direkt. Mycket enkelt och mycket gott!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Låter som något jag kommer få göra i morgon också. Bara ta vad som finns i kylen och göra något av det… Sist blev det någon pasta-gegga med typ creme fraiche, vitlök och tomatpuré som blev rätt okej faktiskt. Synd bara att jag inte la på minnet mer exakt vad jag gjorde förutom det, haha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *