Vegetariska frikadeller

När jag lagar mat gör jag gärna mer än två portioner varje gång eftersom det är skönt att slippa ägna varje kväll åt matlagning och disk. Dock är det ganska problematiskt när man bor själv och då tvingas äta lasagne alla måltider, typ tre dagar i rad. Jag tycker i alla fall att det blir ganska enformigt… Så nu när jag lagade mat i måndags försökte jag hitta ett recept som gick att laga mycket av men som ändå kunde varieras. Resultatet blev vegetariska frikadeller i två olika tappningar.
 
vegetariska frikadeller
Jag utgick från det här receptet på Coop som jag hittade via Beata. Personligen tycker jag inte att smaken blev särskilt lik vanliga köttbullar, däremot blev det väldigt gott och var mycket enkelt att göra. Bra vegotips!
 
vegetariska frikadeller
Första middagen och matlådan åt jag det tillsammans med en blandsallad med avokado, paprika, rödlök, tomat, sallad och fetaost samt en hemrörd tzatziki med turkisk yoghurt, riven gurka, vitlök, salt och peppar. Är man mer hungrig kan man lägga till lite matvete eller bulgur också, det blir gott.
 
vegetariska frikadeller
Andra middagen blev mer italiensk och inspirerad av Lady och Lufsen. Då kokade jag en enkel tomatsås med finhackad gul lök, lite vitlök, röd chili och konserverade tomater. De senaste veckorna har jag testats Muttis tomater och visst, de är lite dyrare men det blir så mycket godare än om man väljer det billigaste märket. Trodde verkligen inte att det kunde vara någon större skillnad på vanliga krossade tomater men där hade jag fel. (obs, ej reklam, bara en ny matkärlek).
 
vegetariska frikadeller
Till tomatsåsen och frikadellerna gjorde jag såklart en massa spaghetti och sen toppade jag allt med riven parmesan. Även om jag gillade båda maträtterna så blev det här nog min favorit! Mest för att pasta är typ livets mat men också för att jag alltid tycker det blir godare med matlådor man värmer än de som är delvis kalla med sallad.
 
Här har ni i alla fall två bra, vegetariska middagstips att testa snart. Buon appetito!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. åh, att du kan få nåt så slaffsigt som spagetti att se gott ut <3

  2. de vegetariska frikadellerna är typ min favoritversion av köttbullar. även om de inte smakar köttbullar haha.
    SÅ goda, tycker jag!! alla borde testa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *