Höstinspiration

Jag har ju tjatat lite om att det här med höst egentligen inte är något för mig. Våren och sommaren ligger mig så mycket mer varmt om hjärtat. Men nu kan jag ju inte gå omkring och klaga hela tiden, för vad hjälper det? Nej, så här kommer en liten och kort lista på saker som jag faktiskt gillar med denna nya säsong. Positivt tänkande, ni vet. Man kan ju alltid försöka…
 autumn inspiration
Först och främst: en tjock, lite skrynlig och grå ullfilt. Perfekt att svepa in sig i när det blir kyligt eller att ha för extravärme i sängen. Nummer två: en färglad Le Creuset-gryta att laga soppor, långkok och baka bröd i.
  sweater
Punkt tre: en riktigt tjock stickad tröja. Den här köpte min mamma på Irland i sin ungdom, stickad av någon rejäl tant säkerligen. Den är så tjock och massiv att den nästan kan stå för sig själv på golvet, minimal frysrisk alltså. Bonuspoäng för att man ser ut som en statist i Skärgårdsdoktorn.
 
shoes
Fjärde grejen: inneskor! På mitt jobb är det i princip tvång så fort det blir snö ute men man kan tjuvstarta redan nu. Dessa tunnsulade små loafers i ponyhair-imitation köpte jag på H&M förra året men det finns säkert liknande att hitta även nu.
 gloves
Nummer fem: ett par varma, lite håriga vantar. Det här med ponyhair verkar vara min grej så fort det blir kyligt och dessa klappvänliga vantar kommer från Monki. Jag hade ett par förra året, lyckades tappa den ena på en flygplats (oh no!) men hittade vantarna i deras webbshop även i år. Köpte dem direkt!. Sist men inte minst: syrliga svenska höstäpplen och perfekt sura clementiner med tight skal och små klyftor. Äter 2-3 stycken om dagen, minst. Klart slut på hösttips-listan!

Delta i diskussionen

21 kommentarer

  1. Älskar också vår Le Creuset! Men hur vet man om det fungerar att baka bröd i? Läste någonstans att det är knoppen på locket som kanske inte funkar att ha i ugnen, och då blir det ju svårt… Är så sugen på att testa gryt-bröd!

  2. Försöket är fantastiskt, jag hatar höst och blev helt sjukt inspirerad 😀

  3. Hösten är min favoritperiod när det gäller kläder verkligen. Detta ser dessutom helt fantastiskt mysigt ut! 🙂
    //hundredkitchenstories.blogg.se

  4. Tröjan är en äkta handstickad Aran-tröja, inköpt 1983, i vardagsrummet hos en tant på Aran Island,utanför Galway på Irlands västkust. Varje familj/släkt hade sitt speciella mönster, så om en fiskare drunknade och flöt iland kunde man identifiera honom genom tröjmönstret. Huruvida tanten var rejäl minns jag faktiskt inte..!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *