Bloggtips II

Det är dags för en ny omgång med bloggtips och denna gång ska vi prata om ett av livets bästa ämnen, nämligen mat. Många av de ”livsstils-bloggar” jag följer skriver också om mat då och då, men här nedan har jag valt att bara lista mina favoriter som handlar om sådant man kan laga och äta. Smaklig blogg-måltid!
  
mjolkocharsenik
Bakom denna blogg står fotografen och bloggaren Emily Dahl. Hon driver även en privat blogg under sitt namn, men här handlar det enbart om mat och godsaker och matfotografi på hög nivå. Emily är verkligen duktig på att få allt att se extremt gott ut och det märks att hon lägger tid på recept, texter och bilder. Förutom många goda recept så gillar jag också de lite längre texterna med reflektioner och intervjuer, så fint att få grotta ner sig lite i ämnet mat.
  
chezwood
Glöm komplicerade rätter med tusen olika ingredienser och tillagningssteg – här samlas enkla och rena rätter där råvarorna är i fokus. Jag gillar verkligen Sofias mattänk och hon får allt att se och låta väldigt gott. Mestadels fokus på vegetariska rätter, pastarecept som får det att vattnas i munnen och enkel, snabb och nyttig vardagsmat. Säkert vartannat recept här hamnar direkt i min inspirationsmapp och det är sannerligen ett gott tecken!
 
babesinboysland
Under detta genialiska bloggnamn får vi ta del av säsongsrelaterad matlagning och lite annat pyssel med saker hämtade från naturen. Bloggen uppdateras inte jätteofta men när ett nytt inlägg väl dyker upp så är det alltid välskrivet, inspirerande och fyllt med fina bilder. Jag gillar verkligen säsongstänket som finns här och de dova bilderna som alltid fångar en. Ett fint arkiv att återvända till då och då bara för att inspireras till matlagning och fotografi.
 
Några snabba bonustips:
Michaela Forni (bloggar egentligen om allt möjligt men jag älskar när hon skriver om mat, allt låter så gott!)
Food & other stories (snabbmat med ekologiskt tänk, drömmen för alla som gillar hamburgare)
365 days of breakfast (många recept, främst frukosttips, med naturliga ingredienser. Inte så mycket det jag lagar men ändå intressant att läsa om)

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Åh kul med tips, dels för att klockan är middagstid och för att nya matbloggar verkligen är det enda jag verkar leta efter när jag slösurfar nu för tiden 🙂 Kan passa på att tipsa om mina favoriter, pickipicki och Jennys matblogg på damernas värld. Den senaste har jag lagat ett recept från i veckan sen jag hittade dit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *