Supersnabba lunchen

Det är kul när matlagning tar tid. När man förbereder, gör inköp, planerar och tillagar noga. Men ibland vill man bara ha något jätteenkelt och supersnabbt. Då är det här en av mina bästa nödlösningar.
 
Ta fram en fryst och vakuumförpackad laxfilé. Ta även fram ett ägg. Lägg laxfilén (med plasten kvar) och ägget (med skalet kvar, hehe) i en kastrull med kallt vatten. Sätt kastrullen på plattan, vrid upp värmen och var beredd när det kokar. Då tar du tid i exakt fyra minuter.
 
Under tiden gör du en sallad med sådant du tycker om och hittar hemma. Min blev en udda men god grej med syrligt höstäpple, strimlad purjolök, skalade bondbönor och lite olivolja. När fyra minuter gått, stäng av plattan, ta av plasten från laxen och salta den. Skala ägget och dela det mitt itu. Ät allt!

Delta i diskussionen

18 kommentarer

  1. Åh, bra tips! Min bästa snabbmat är att ha pesto i kylen, och att bara koka pasta, ha i pesto och sen riva lite parmesan över. Gott, enkelt och snabbt! Gjorde det faktiskt idag, haha. Men lax är ju också himla gott!

  2. vad smart laxförpackning! slippa steka eller använda ugnen. Tack för tipset om det 🙂 (kanske världens mest självklara grej men jag har noll kunskap eller erfarenhet i köket, eheh)

  3. Gud vilket bra tips! Det ska jag komma ihåg, kanske lägga i ett par broccolibuketter när man ändå är igång? Energismart, snabbt och kolhydratsfattigt, DET gillar jag 🙂

  4. Ser helt underbart gott ut. Nyttigt är helt kalrt bäst! 😀
    Kanske något du vill att flera läsare ska se? Jag har på min blogg en liten "Readers’ Recipe" där ni kan få vara delaktiga av att dela med er av era recept/ mat-foton, i syfte att vi ska hitta nya inspirerade recept och/eller bloggar. Jättetråkigt med sådan här reklam I know, men läs mer om det på min blogg om du är intresserad 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *