Grattis på födelsedagen pappa!

 

Älskade Pappa. Grattis på födelsedagen! Idag fyller du 60 år, men det kan man knappast tro. 24 av dessa år har jag nu fått dela med dig och det är jag väldigt glad för.

För det finns så många saker som jag inser att jag ärvt från dig. Kvällspiggheten som får oss att påbörja nya projekt strax före midnatt. Reslusten som får oss att sätta oss på nya plan mot nya mål. Vetgirigheten som får oss att undersöka saker. Som får oss att säga ”vänta nu” och beslutsamt fundera ut vilken väg som är den bästa för att komma fram. Som får oss att undersöka vilken app som ger de bästa kartorna eller vilken väderprognos som faktiskt är mest tillförlitlig.

Det finns så mycket som du vet och kan. Hur man bygger en bil, alla svåra ord i ett korsord, hur internet fungerar och minst fem olika språk mer (eller kanske) mindre flytande.

Du älskar kaffe, messmör och curry. Fast helst inte tillsammans. Du envisas med att ha dubbla mobilhållare fastsatta i skärpet. Bär sandaler med strumpor i, har alltid en penna i skjortans bröstficka och en liten kam i jeansens bakficka. Du kan äta en hel semletårta själv, om du nu råkat slå vad, och du tycker hemskt mycket om marsipan.

Du har vartenda verktyg man kan tänka sig. Ett garage som alltid tycks vara för litet och en verkstad med alla skruvmejslar, tänger och flaskor i hela Biltemas sortiment. Det är lätt att tro att du kan laga allting. Från trasiga plastleksaker till brustna hjärtan.

Och det kan du nästan. För du är en av de snällaste människorna jag vet. Mot alla, både kända och okända människor. Du har alltid en hand utsträckt mot de som behöver. Ett stort, stort hjärta och en generositet som få. Tack för att jag fått ta del av detta. Tack för att du är min pappa. Världens bästa pappa. Idag är det din dag. Grattis!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *