Dags för ny design

Jag tänkte passa på att ge bloggen ett nytt utseende såhär till hösten. Den nuvarande designen har ju faktiskt hängt med ett tag och jag är sugen på lite förändring. Här ovan ser ni en del av vad jag inspireras av designmässigt just nu, men hur det riktiga resultatet blir återstår att se. Fast innan jag börjar tänkte jag fråga er några frågor, för det är ju trots allt ni som läser här inne och för mig är det viktigt att även ni gillar hur designen ser ut. Så har ni tid och lust får ni jättegärna svara på följande:
 
• Vad tycker du om storleken på bilderna, ska de vara större? (Jag funderar själv på att öka upp dem till 800px istället för 600px som de är nu).
 Hur är texten att läsa? För liten, för stor eller lagom? Är teckensnittet behagligt?
 Läser du ofta min blogg i mobilen? Hur tycker du det fungerar utseendemässigt i så fall?
 Är det något du saknar i menyn som du skulle vilja hitta lättare?
• Övriga önskemål
 
Tusen tack för hjälpen, nu ska denna blogg bli ännu finare!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

 1. tycker texten är perfekt stor men att 800px på bilderna skulle bli för stort. iallafall på alla datorer under 13′ skärm.

 2. – höj storleken på bilderna till 800! fina bilder ska vara stora så att en ser ordentligt 🙂
  – texten är super! älskar typsnittet och lagom storlek.
  – jag läser din blogg ganska ofta i mobilen och det känns ganska litet, både text och bilder, så jag får alltid zooma. fast det funkar okej att zooma så det är inget större problem.
  – jag använder inte menyn på bloggar särskilt ofta så det har jag ingen aning om 🙂
  – övriga önskemål är att få bort tomrummet mellan inlägget och länkarna till vänster. känns onödigt tomt däremellan fast det justeras kanske iförsig om du har större bilder.

 3. Gillar texten som den är, men tror att 800 px skulle göra bloggen ännu bättre! (Man vill ju se alla snygga bilder tydligare liksom). Har aldrig läst bloggar i mobilen, så kan tyvärr inte svara på det, men jag gillar menyerna som de är, eller hur de är upplagda i alla fall! Enkelt, snyggt och stilrent helt enkelt!

 4. Lustigt, vi verkar vara rätt synkade i tanken. Jag håller på med en ny design på min blogg också.
  – Jag gillar stora bilder och tycker absolut att du ska ha maxbredd 800px. Men tips är ju att göra den responsiv så att den passar på vilken storlek än den som besöker har på skärmen.
  – Jag tycker storleken på texten är rätt lagom och gillar typsnittet.
  – När jag läser i mobilen gör jag det via bloglovin.
  – Tycker du täckt upp det mesta i menyn just nu.

 5. – jag gillar relativt små bilder! om de blir för stora är det lätt att jag bara scrollar igenom utan att riktigt titta på de en & en. kanske mellanvägen och köra 700px?
  – bra typsnitt!!

 6. texten tycker jag är bra! och tycker även att du ska ha lite större bilder 🙂

 7. Din blogg är så himla trivsam för ögonen och jag tycker absolut inte att bilderna ska vara större. Texten är också perfekt. Finaste att gå in på bland alla bloggarna jag läser faktiskt. #hatarförändring
  Men OM bilderna nu måste ändras till större håller jag med ovan kommentar om att köra på 700 px. Tycker också att man liksom bara scrollar förbi de större bilderna och de blir jobbigare på något sätt.

 8. 1) gillar stora bilder så tycker absolut du ska höja storleken om du är sugen på det! jag har 800px, tycker det är snyggt mot en vit bakgrund så en ser bilden ordentligt.
  2) texten funkar kanoners!
  3) kollar ofta bloglovin’ genom iPhone, och således även din blogg. tycker att en ser dåligt på vissa bloggar genom mobilen, men kommer inte ihåg om din är en av dem. sorry :/
  4) menyn är finfin!

 9. Surfar nästan bara från mobilen, den klarar inte att dra ihop texten så att man kan se allt i en inzoomning när du har centrerat texten. Så mitt önskemål är mest att du inte centrerar texten så slipper jag flytta skärmen när jag läser början & slut på en rad.
  Håller med ovanstående om att det är lätt att bara scrolla förbi om bilderna är för stora, så kanske inte mer än 700? Eller som det är 🙂
  Många blogg.se funkar inte på min mobil alls så var gärna försiktig med inställningarna där.
  Heja dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *