Sallad med ugnsrostade rödbetor

När jag kom hem från Way Out West sade kroppen att nej, nu är det dags för riktig mat och gärna nyttig sådan. Så jag gick och handlade ingredienser för att göra en sallad med ugnsbakade rödbetor, morötter och chèvrekräm.
 
Först slog jag på ugnen på 200 grader, skrubbade betorna och morötterna och delade dem i klyftor och stavar. På med olja och flingsalt och in i ugnen i ungefär 45 minuter, tills de blivit mjuka. Under tiden skar jag upp kruksallad och ruccola, klyftade plommontomater och rörde ihop en chèvrekräm med getost och crème fraîche.
 
Sedan lade jag upp allt på ett stort fat och högg in. Eftersom det blev ganska mycket mat så gjorde jag en lunchlåda och ställde i kylen. Som jag morgonen därefter plockade ut och ställde på köksbänken för att sedan traska till jobbet utan den. Så onödigt på en god lunch men det kändes inte direkt lockande att äta den när jag kom hem tolv timmar senare… Jaja, gör ni inte samma misstag som jag så blir den jättegod i alla fall!

Delta i diskussionen

18 kommentarer

  1. Ser riktigt mumsigt ut. Kan tänka mig lite valnötter på toppen också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *