Någonstans att bo

 
Med jämna mellanrum kommer det. Boendesuget. Längtan efter något som är mitt alldeles egna. Något där jag kan ställa in möbler som jag verkligen gillar. Något där jag kan måla och spika precis som jag vill. Något som till och med kan vara mer än ett rum och kök?!
 
Den vanliga rutten: Ett snabbt besök i Swedbanks kalkyl för boendelån. En tur ut på Hemnet. Och så den plötsliga insikten. Här fattas det visst ett par hundratusen i kontantinsats. Ner på jorden igen. Tillbaka till andrahands-ettan i Stockholmsförorten.
 
Det dröjer visst ett par år till innan jag får tag på något som är mitt egna. Tillsvidare piggar jag upp mig med kryddor i lerkrukor och pastellrosa bestick för två kronor styck. Och jag får i alla fall bo kvar här till februari. Alltid något.

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. Jag gör precis samma sak, ska snart flytta ifrån drömmigaste andrahands lägenheten (en tvåa från 30-talet med högt i tak, breda fönsterbänkar och hiss med gallergrind i centrala Göteborg) till en annan andrahands etta i slutet av månaden… men så kan det ju bli ibland….

 2. Åh, vet hur det känns, ovissheten, drömmen om något riktigt, om så bara ett förstahandskontrakt istället för andrahands…. Och särskilt när man pluggar, för jobba har jag aldrig gjort, hehe. Vill typ aldrig flytta från vår fina lilla etta, med högt i tak, byggd på 10-talet, perfekta läget mitt i Malmö och både bussar och tåg på 5 minuters gångavstånd från porten. Dessutom det finaste kaklet jag någonsin sett i både köket och badrummet…. 🙁 Men vi får åtminstone bo kvar "tills vidare", och minst till nästa sommar, så det är ju ren tur.

 3. haha alltså förlåt men jag börjar le för jag är exakt likadan. Men mina odds att få lån är ju typ noll procent, så jag kommer inte ens så långt som till bankens hemsida. Men stannar ALLTID i mäklarbyråers skyltfönster och trånar 😉

 4. Superhärliga bilder och skojigt inlägg (även om jag vet att det inte är så skojigt för dig irl). Det är svårt att köpa bostad idag. Alltför svårt.

 5. Hej!
  Vilken fin blogg du har tjejen. Tänkte höra med dig vad textstilen heter på dina rubriker? Diggar den!
  Ha det bra!

 6. Jag är fast i ett liknande bostadsproblem. Jag kommer sannolikt att börja praktisera på ett företag i Stockholm med början i september och några månader framåt. Letar desperat efter ett boende och har smått panik över att folk tar 7-8000 för ett rum på 10 kvm i en delad lgh.. utanför tullarna dessutom. Hur gör du för att få tag i andrahandslägenheter (vill helst inte bo som inneboende)? Och hur mycket lägger du i snitt varje månad på kollektivtrafik (om du bor utanför centrum och måste åka till arbetet varje dag?)? Har du några tips du kan dela med dig av, eller känner du någon jämnårig (typ 22–>) som kan tänka sig hyra ut rum..?

  1. Jag fick tag på min första lägenhet via en annons på blocket som jag lade ut själv och den andra lyckades jag faktiskt hitta via bloggen. Ett tips är också att höra sig för bland alla man känner, skriv på Facebook och andra sociala medier för ofta sitter någon med en kompis kompis som ska flytta utomlands eller liknande. Jag har månadskort med SL som kostar 790 kr om man är vuxen (över 20 och ej student). Mitt bästa tips är att höra sig för med alla man känner, även om det bara är ytliga bekanta. Ibland kan det vara lättare att leta när man väl kommit till staden, så då kan det vara värt att ta något tillfälligt och leta på plats sedan. Lycka till och välkommen till Stockholm, jag är säker på att det kommer ordna sig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *