Lissabon

Än är inte min semester helt slut. Nästa vecka plockar jag nämligen ut ett par dagars ledighet och åker till Portugal med hela min familj och allas respektive för att fira min kära pappa som fyller 60 år. Målet är Lissabon och ingen av oss åtta som åker dit har varit där förut, så nu undrar jag om ni sitter inne på några bra tips? Jag har hört mycket bra om staden och den ser ju onekligen väldigt fin ut, men har ni några guldkorn som vi inte få missa så tipsa gärna! Det kan vara allt från restauranger, stränder, utflyktsmål och caféer. Tack på förhand!
 

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Jag har ju hus i södra portugal men minns ej så mycket av lissabon. Dock är det superbra mat och vin i Portugal! Ät skaldjur samt kött! Så gott 🙂 Sedan är det mysigt att ta spårvagnen runt utan att vara på väg någonstans!

 2. Taberna da Rua das Flores på … Rua Des Flores 😉 är en av de bästa restauranter jag någonsin ätit på! Perfekt! Otroligt trevlig personal, mat från himlen, och supermysigt! Ligger i början av gatan. Boka bord om möjligt om ni är 8 🙂
  Och utflykt till Sintra, ca 30 min med lokaltåg, jättefin drömsk färgglad stad i bergen!

 3. Jag och min syster missade dessvärre att smaka Portugals gröna vin när vi var där i våras (vilket jag fick höra av kusinen som åkte dit några veckor senare.) Det ska vara något alldelels särskilt att dricka!
  I matväg är det generella tipset att äta fisk! De är riktigt bra fisk-kockar i Portugal, nästan oavsett vilken restaurang ni hamnar på.
  Som restaurangtips ger jag två… Det är samma koncept, samma ägare och samma gata, Rua de Esparanca. Restaurangerna heter Taberna Ideal och Petiscaria Ideal och servererar vällagad, prisvärd och sååå god portugisisk mat. Båda ställena är små så kom dit tidigt eller försök boka (minns inte om det var bokningsbart faktiskt…)
  Enjoy!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *