Greasy Spoon

I morse mötte jag upp Stina på Tjärhovsgatan 19. Ja, på Greasy Spoon närmare bestämt. Vi tänkte att det var bra att komma tidigt, så en halvtimme efter öppning var vi där – helt själva. Men vips blev det fullt sen och då hade vi perfekta platser!
 
Stina den Fina (som hon heter i min telefonbok). Vi hade lite avskedsbrunch för idag flyttar hon till Kaggeholms folkhögskola och börjar plugga tv-produktion. Så häftigt! Snart ser vi henne bakom kulisserna i Melodifestivalen med headset och sladdar, det är jag säker på.
 
Menyn var proppfull av goda saker så vi bestämde oss för att ta in lite olika rätter att dela på. Det bästa sättet att ta sig an en alltför lockande meny, om ni frågar mig.
 
Vi började med kaffe och avokadotoast med chiliflakes, citron och olivolja. Så god!
 
Sen trillade Malin och Kakan in också (men de fastnade tyvärr inte på bild) och då beställde vi in lite fler grejer. Här är Eggs Arlington, det vill säga pocherat ägg med rökt lax, hollandaisessås och en engelsk muffin.
 
De hade så fin lokal också, den perfekta kombinationen av diner och pinnstolar. Och personalen var jättetrevlig men pratade bara engelska så ens morgonhjärna fick försöka komma ihåg hur man gör det. ”Hällo, can I have some kåffi, pliis?”
 
Vårt sista matval blev pannkakor med blåbär och mascarpone, plus ännu mera kaffe. Allt vi åt var supergott och priserna var inte farligt dyra heller. Jag kan verkligen rekommendera att man delar på grejer om man har svårt att bestämma sig, det känns som man får ut så mycket mer av matupplevelsen då. Greasy Spoon är definitivt en ny favorit som jag kommer återvända till hungriga helgmorgnar. Gör det ni också vettja!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *