Indisk gryta

Färgglad mat är ofta bra mat – som den här indiska grytan med sötpotatis, blomkål, garam masala-kryddning och cashewnötter. En samling mycket goda smaker från ett recept som jag hittade på min gamla favoritblogg Blod, svett och svartpeppar. Tyvärr verkar den inte uppdateras längre men det går ju att inspireras ändå!
 
När jag gjorde den blev det ett rejält lass, tillräckligt för att fylla mina matlådor ett bra tag framöver, så är man inte så många runt bordet går det bra att halvera receptet. Eller så får man helt enkelt äta indisk gryta ett tag. Godast blir den i alla fall om man serverar med nygräddat naanbröd, turkisk yoghurt och koriander!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Så ambitiöst det ser ut att laga egen indisk mat! Och gott ser det ut med 🙂

  2. Färgglad mat är gott. Besökte en indisk restaurang i Riga i helgen. Deras Chicken Korma hade fått svenskt dillkött verka prunka av färg. Make till grådaskig och oaptitlig mat har jag sällan sett. Inte särskilt mycket indisk smak heller. Synd på en annars trevlig restaurang. Fick blanda upp min gryta med pappas röda Tikka Masala-sås. Tala om att man också äter med ögonen. Kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *