Italien – Toscana, del 1

Klockan är tio i elva på förmiddagen. Hjulen på flygplanet slår i landningsbanan och jag är äntligen framme. Framme i landet jag tycker så mycket om. Framme i solen, i värmen, i ljuset. Framme hos dig.

Ni hämtar mig i en stor röd bil. Jag lastar in resväskan där bak och hoppar upp i framsätet. Där sitter vi sedan och trängs längs med de gropiga italienska vägarna. Klockan är tjugo över elva på förmiddagen och vi styr bilen mot Toscana.

Till vänster om oss ser vi havet. Glittrande blått och inbjudande. I högtalarna spelar vi Bob Dylan, Jackson Browne och First Aid Kit. Vi åker ut på den långa vägen med vatten på båda sidorna omkring oss. Dagens första mål är nått: Orbetello.

Vi kommer fram till en golfbana och bestämmer oss för att göra ett besök. Väl där möts vi av en makalös utsikt. Vi befinner oss i en sänka och runt omkring oss finns oändligheter av träd och landskap.

På den stora terassen gassar solen och vi slår oss ned i varsin fåtölj. Beställer in iskall Aperol Spritz och bubblande Prosecco. Skålar för livet och tänk att man får ha det så här bra.

Men dagen har mer att erbjuda så en stund senare packar vi in oss i bilen igen. Rullar vidare mot nya upptäckter i ett Toscana som jag redan förälskat mig i. Och precis så började min första dag i Italien.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *