Italien – Ostia

 
Jag vaknar upp till strålande solsken. Efter en evighetslång vinter känns det nästan som ett skämt. Finns det här ens?! frågar jag mig i en kort sekund innan jag bestämmer mig för att ta boken under armen och gå ut.

Det är lätt att glömma mitt i all semesteridyll men Filip och Jacob jobbar ju faktiskt också där i Italien. Kanske på en av de bättre arbetsplatserna dock med både sol, värme och golf hela dagarna. Och vem är jag att klaga på några lugna timmar med en bok i solen och ett glas prosecco till?

Men efter att solen stigit än högre på himlen och de flesta arbetstimmarna är avverkade bestämmer vi oss för att åka till stranden. Sagt och gjort, vi packar handdukar och nygrillade paninis. Sedan styr vi bilen mot kuststaden Ostia.

 

I Ostia är den stora gatan avspärrad för ett cykellopp. Hela staden vimlar av söndagsglada människor. Hundar i koppel, barn på skateboards och självklart, italienare i dunväst.

För vi har visst lite olika syn på det här med värme. När en annan jublar över 25 plusgrader och sol, drar på sig shorts och springer till stranden. Då plockar italienarna fram dunvästen, slänger en halsduk över axeln och bär filthatt.

Nåväl, vi är långt ifrån ensamma på stranden ändå men något dopp i havet är det inte tal om. Däremot väntar en iskall och fruktig gelato när hungern slår till. Sedan åker vi tillbaka hemåt, något mer solbrända och fyllda med sommar.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. gud vad mitt jag-behöver-komma-härifrån-så-fort-som-möjligt-behov ökade med 100%.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *