Frukostfrallor för söndagshungriga

Att vakna upp och veta att man har en färdigjäst deg som snart ska förvandlas till nygräddade frukostfrallor, det är en angenäm känsla. De här frallorna är så enkla att göra att man utan problem fixar degen med ett par, tre fireballshots i kroppen, men de kan självklart göras vid klarvaket tillstånd också…
 
Innan du går och lägger dig: blanda 2 krm torrjäst med 3,5 dl vatten, 1 tsk salt, 5 dl vetemjöl och 2,5 dl rågsikt. Täck över bunken och låt jäsa i rumstemperatur över natten. Sov gott.
Nästa morgon: baka ut degen på mjölat bord. Kavla ut den till en rektangel och vik den tredubbel på längden. Låt jäsa i 30 minuter till. Dela sedan degen i bullar, sisådär 12 stycken fick jag ut. Grädda dem i ugnen på 250 grader i 10-15 minuter.
Till sist: låt frallorna svalna under tiden som du gör kaffe. Skär upp och servera med valfritt pålägg!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *