Sötpotatis

Att testa oupptäckta recept och ingredienser är ju något av en ny hobby för mig och det är en mycket rolig sådan! För en tid sedan blev jag sugen på att testa att laga något med sötpotatis eftersom jag aldrig gjort det innan. Två rätter fick jag till och båda blev faktiskt väldigt goda, så här kommer det middagstips till er!
 
Först ut blev en karibisk fiskgryta med rimmad fisk, lime och koriander. Receptet hittade jag på Arla och jag följde det nästan rakt av förutom att jag lade i lite handskalade räkor på slutet och använde färsk ingefära istället för sådan på burk. Här hittar ni receptet.
 
Andra rätten blev ugnsbakad sötpotatis med nötfärsbiffar och fetaostcrème. Här skar jag sötpotatisen i stavar, ringlade över olja och salt och körde den i ugnen på 200 grader i ungefär en halvtimme, tills den blivit mjuk. Till det serverade jag biffar som jag gjort på nötfärs och så rörde jag ihop en crème med mosad fetaost och turkisk yoghurt. Tycker det blev bra kontraster med den lite söta potatisen och den salta röran – en god och enkel vardagsmiddag som ändå är lite extra.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. jag har heller aldrig lagat något med sötpotatis, men nu blev jag sugen på att prova! fiskgrytan ska jag absolut göra i veckan, tack för tipset.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *