I mitt fönster

 
Här om dagen drabbades jag av den sedvanliga bostadsångesten som jag tror att jag delar med väldigt många unga i Stockholmstrakten. Jag borde egentligen inte klaga för just nu bor jag i en fin liten lägenhet med hyfsat nära avstånd till jobbet och stan, men som i princip alla andra i Stockholm så hyr jag mitt boende i andrahand. Det betyder att jag aldrig kan vara säker på att få bo kvar en längre period och att jag också bor i ett hem där jag inte kan förändra så mycket och välja möbler och inredning på egen hand. Min bostadsångest dämpades inte direkt av ett besök i Stockholms bostadskö där jag möttes av beskedet att cirka 10 till 22 år är rimligt att vänta för kontrakt på ett mer centralt boende. Inte heller blev ångesten mindre av ett besök på Hemnet där jag såg hur pyttesmå lägenheter säljs för 2-3 miljoner, som om det vore helt rimliga summor att betala. Okej, jag fattar att folk tar bostadslån men det kräver ju fortfarande en insats på sisådär en halv miljon, något som få unga människor har på banken (eller har föräldrar som kan betala). I alla fall inte jag.
 
Så ja, vad gör man när läget känns hopplöst? Man får helt enkelt försöka ordna det bästa av situtationen. Lite nya ljusstakar, en kruka i betong och ett doftljus fick flytta in i fönstret tillsammans med en glaskupa på silverbricka, en gammal väckarklocka och några guldaskar. Så nu känns lägenheten i alla fall lite, lite mer som min och bostadsångesten dämpades något… Det gäller att tänka positivt!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. oj, jag hade aldrig vågat bo i andra hand :C vad händer om du inte hittar en ny bostad tills den gamla är slut?

  2. raison d’ětre: Man har inte direkt något val när man är nyinflyttad till den här stan. Tyvärr. Man får väl trösta sig med att man inte är ensam om att leva i bostadsångest.

  3. Det var himla snitsig och mysig idé med guldfatet och glaskupan, och det som du lät finnas i dess skydd. Och stockholm och allt som handlar om boende – det är hemskt. Det är liksom det enda som gör att man blir kluven i frågan om det är Rätt stad att bo och leva i… Men lycka till, hoppas att andrahandsdjungeln inte blir allt för djup för dig.

  4. Jag förstår dig precis för jag var i samma sits. Vill tipsa om en himla bra sida där man med tur och skicklighet kan få förstahandskontrakt utan varken köpoäng eller massa pengar. http://www.fixakontraktet.se eller .nu är adressen!
    Funkade för mig!

  5. Känner igen mig så mycket. Bor också i andra hand och kontraktet går ut i december. Stressen att hitta boende tills dess är obehagligt magknipande. Och jag har mina kära föräldrar att bo hos ifall det skulle skita sig totalt, men där vill jag inte bo ju. Håller tummarna för dig och tycker det är rätt skönt ändå att vi sitter i samma båt liksom.

  6. Är så fullkomligt kär i din blogg! Fick en rush av insperation när jag gick in. Du är så himla bra! kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *