Dumplings

En dag förra veckan valde jag att göra dumplings till middag. Jag har varit sugen på att testa att laga det själv ett tag och nu bestämde jag att det var dags! Steg nummer ett var att göra en dumplingsdeg med 5 dl vetemjöl special, 1 ägg och 1 dl vatten. Det arbetade jag ihop med maskin i ungefär 5 minuter innan jag slog in degen i plastfolie och lät den vila i 45 minuter.
 
Under tiden gjorde jag i ordning min fyllning. Man kan fylla dem med lite vad som helst men jag valde räkor eftersom jag hade det hemma. Så jag skalade ungefär 50 räkor, hackade ner 5 salladslökar och 1 vitlöksklyfta, rev i 1 msk färsk ingefära och toppade med saft från ½ lime.
 
När degen legat i kylen ett tag var det dags att kavla ut den. Först delade jag den i fyra delar och rullade sedan ut varje del till en längd som jag delade i 15 småbitar. Efter det var det bara att kavla ut varje degbit för sig och lägga en liten sked fyllning i mitten. Sedan fuktade jag kanterna med några droppar vatten och fäste ihop dem. Slutligen fick knytena sjuda i ordentligt saltat vatten i ungefär 3 minuter, tills de flyter upp till ytan. Här tror jag det är en fördel att vara två stycken, en som kavlar deg och en som lägger fyllning och nyper ihop. Då sparar man ganska mycket tid och får sin middag färdig snabbare.
 
När allt var färdigt serverade jag mina små dumplingsknyten med kokta glasnudlar som jag blandat med lite stekt spenat och en sås gjord på japansk soja och finhackad röd chili. Supergott!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. jäklar så gott! och det såg ju ändå inte SÅ avancerat ut, eller ja. inte så avancerat som jag trodde. måste nog ta och testa. funkar det med annat mjöl än just special månne?

  2. Mums, åt dumplings på Beijing8 för någon vecka sedan och det var så gott!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *