Världens bästa äppelpaj (som får gästerna att spela luftsaxofon)

Min helg har tillbringats på bästa vis – i goda vänners lag, med massor av utsökt mat och mängder av skratt. I lördags förmiddag hoppade jag och Filip nämligen in i bilen och rullade till Norrköping. På vägen dit bestämde vi oss för att styra upp en middag samma kväll, för är det något som jag saknar nu när jag bor i Stockholm så är det just det. Att bara kunna bjuda in ett gäng vänner lite sponant, laga en god middag och ha kul tillsammans. Så middag fick det bli helt enkelt. Klockan åtta klämde vi ihop oss runt vårt lilla middagsbord och sen bjöd vi på pasta vongole och vin. Till efterrätt hade jag bakat en smarrig äppelpaj och jag vet inte om det berodde på pajen enbart, men någon timme senare hade vi både spontandansgolv och luftsaxofonsolon till denna fantastiska låt i vårt lilla vardagsrum. Helt enkelt en strålande lördagskväll!
 
Och så här lagar ni Världens bästa äppelpaj (som får gästerna att spela luftsaxofon)
 
Du behöver:
4 st stora svenska äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
En nypa flingsalt
 
Till degen:
125 g smör
1,5 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt
 
Gör så här:
Skala äpplena och skär i tunna skivor. Lägg dem i en smord pajform och strö över kanel, socker och flingsalt. Blanda alla deg-ingredienser i en bunke tills det blir en smulig massa. Strö över smuldegen över äpplena och grädda pajen i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg. Ät och njut och dansa loss till Jubel – Klingande.
 

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Åh, har lyssnat tusen gånger om på låten!! Så galet bra! Har du några liknande tips? Dags för en ny lista snart tycker jag, hihi. Du är så duktig på dem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *