Popaganda 2013

Så här så Popaganda ut genom min kamera. Trots att jag släpade med den båda dagarna glömdes den ofta bort, det finns ju så mycket annat att uppleva när man är på festival och vissa saker gör sig ju faktiskt bättre live än genom en kameralins. Men ett gäng bilder blev det allt, här kommer de!
 
Första dagen kom jag till festivalen direkt efter jobbet, ungefär i lagom tid till att höra Jessie Ware spela på håll.
Sedan ägnade vi oss åt ett timslångt köande för att köpa mat (typiskt dåligt) samtidigt som Kate Nash spelade.
När vi fått mat i oss kunde vi i alla fall njuta lite av Noah and the Whale. Mysigaste bandet, tycker de gjorde en riktigt bra spelning!
Mörkret föll ordentligt och vi laddade inför vad som skulle bli fredagens stora höjdpunkt: The xx.
De var så sjukt, sjukt bra! Båda sjöng verkligen bra, ljudet var fantastiskt med så mycket bas att det kändes in i bröstkorgen (precis som deras musik kräver) och stämningen var perfekt. Jag är så nöjd med att ha fått se dem live!
Efter xx var vi alla rätt trötta och bestämde oss för att kila hem och satsa allt på lördagen istället. Ett rätt klokt beslut tror jag!
Nästa dag var jag på området vid 15-tiden och lyssnade lite på Taken By Trees.
Hängde på ölområdet i solen och hade det fint…
…tillsammans med Grazzi var en del av mitt eminenta sällskap denna dag.
Vi hann med att se uppvisningen i konstsim också. Så himla konstig sport, men fint med män i grupp som sparkar med benen i vattnet.
Sedan slog vi oss ned i gräset. Jag var barbent med prickiga strumpor och monk straps dagen till ära.
Nästa artist vi såg var Sibille Attar. Hon var bra och bjöd på fint konfettiregn också.
Sedan köpte vi lite mat och åt samtidigt som vi lyssnade på Jens Lekman.
Och efter det var vi riktigt peppade på Hot Chip. Vi hittade en liten terass att stå på där vi fixade dansgolv under spelningen. Jag tycker det här var en av de allra bästa spelningarna under festivalen, bra drag!
Till sist, dagens höjdpunkt: Håkan Hellström! Två fantastiska timmar med fina låtar som avlöste varandra en efter en och ett magiskt konfettiregn på det. Perfekt festivalslut!
Sista timmarna av festivalyra tillbringades sedan på Trädgården. Älskar att vara där på grund av den fantastiska fritidsgårdskänslan med massor av små rum, pingisbord och färgglada lampor. Hade verkligen en jätterolig kväll och det fick bli en fin avslutning på Popaganda-helgen!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Oj, vilken skillnad på publik mellan typ alla andra banden och Håkan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *